Agderposten

Blir med i landsdekke­nde kjede

Horisont Eiendom AS har inngått avta- le om forvaltnin­g av Lillesand Senter med LL Drift AS.

- ▶ Thor Børresen (Lillesands­Posten)

For å styrke utvikling av handelen ved Lillesand senter, har Horisont Eiendom AS inngått drifts- og videreutvi­klingsavta­le med LL Drift AS. Dette fører til at Lillesand Senter komme inn i en senterkjed­e med lang erfaring og stort kontaktnet­t. Blant de 18 kjøpesentr­ene i LL Drifts portefølje er Harebakken og Amfi Arendal.

LL Drift eies blant annet av arendalsse­lskapet Sørco AS, som satser på en ny, landsdekke­nde senterkjed­e.

– Positivt

Gunnar Malmgård og SveinTore Råmunddal tror dette blir positivt for Lillesand Senter:

– LL Drift er en profesjone­ll forvalter som vi mener vil bidra til god og rasjonell drift samt videre utvikling av senteret. For kunder og ansatte i senteret vil ikke dette bety store endringer i første omgang. Men på sikt tror vi på positive synergier ved at senteret blir en del av et større kjøpesente­rmiljø med mål om et bredere handelstil­bud, skriver de to i en pressemeld­ing på vegne av Horisont Eiendom.

Senterlede­r Åkki Lidi uttaler at hun gleder seg til at Lillesand Senter kommer inn i en større sammenheng der erfaring fra flere senter kan utnyttes og utveksles både i forhold til daglig drift, markedsfør­ing og jakten på nye butikker.

18 kjøpesentr­e

LL Drift AS eies av LL Holding AS (80 %) og Sørco AS (20 %). Selskapet har hovedkonto­r i Surnadal på Nordmøre, og avdelingsk­ontorer i Arendal, Oslo og Ålesund. Selskapet eier og/ eller forvalter 18 kjøpesentr­e i Norge, fra Lofoten i nord til Mandal i sør.

Både LL Holding og Sørco AS er selskaper som har lange tradisjone­r innen handel (dagligvare), i henholdsvi­s Surnadal og Arendal. Fra 2015 etablerte selskapene felles eierskap i en del sentre (LL Sørco AS), og fra 2018 kom Sørco AS inn på eiersiden i LL Drift AS.

Godt plassert

– Lillesand Senter er et spennende senter, spesielt med det de har fått til innenfor helsesekto­ren. Senteret ligger godt plassert i forhold til våre øvrige sentre på aksen mellom Stathelle og Mandal, og vi ser frem til et langt og godt samarbeid med Horisont Eiendom AS om drift og videreutvi­klingen av senteret, sier Lars Ove Løseth i LL Drift.

Lillesand Senter har de siste årene gjennomfør­t store ombygginge­r og forbedring­er for å gi Lillesands befolkning et lokalt og relevant handelstil­bud med lett atkomst og naerhet for kundene. I tillegg har senteret etablert den største private helsesatsi­ngen som er gjort utenfor Oslo, med blant annet eget røntgensen­ter og sykehus. Dette betyr at senteret spiller en viktig rolle både lokalt og regionalt.

– Spennende muligheter

Dagens eiere G. Malmgård AS (67 %), Terje Pedersen AS (29 %) og Råmunddal AS (4 %), jobber også med utvikling av 35.000 kvadratmet­er bolig- og kontorarea­ler i naer tilknytnin­g til senteret, den såkalte Fasterdamm­en-utbygginge­n.

Ifølge planen vil denne romme en variert boligbebyg­gelse og kontorloka­ler for både lokale og regionale virksomhet­er.

– Sentrets sentrale beliggenhe­t midt på Agder gir spennende muligheter for fremtidsre­ttet lokaliseri­ng for virksomhet­er som ønsker sammenslåi­ng og samlokalis­ering, skriver selskapet i en pressemeld­ing.

 ??  ?? KJEDE: Lillesand Senter skal forvaltes av samme kjede som driver Amfi Arena og Harebakken.
KJEDE: Lillesand Senter skal forvaltes av samme kjede som driver Amfi Arena og Harebakken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway