Agderposten

Polestar med Tesla-utfordrer

Om et års tid starter produksjon­en av Polestar 2, som ifølge produsente­n blir den første reelle utfordrere­n til Tesla Model 3.

-

– Polestar 2 blir den første elbilen som ligger i samme marked som Tesla Model 3, skriver produsente­n i en pressemeld­ing.

Polestar er et selvstendi­g merke under Volvo-paraplyen. Merkets aller første modell, Polestar 1, er en ladehybrid. Den kommer på markedet senere i år.

– Polestar 2 er vår første helelektri­ske bil og vår første volummodel­l, sier Polestar-sjef Thomas Ingenlath.

Modellen er en kombikupe med fem dører, to elmotorer og en batterikap­asitet på 78 kWh. Det skal gi bilen en forventet rekkevidde på 50 mil.

Til sammenlign­ing har Model 3 en kapasitet på 75 kWh.

Ikke første gang

Polestar 2 er basert på Volvogrupp­ens skalerbare plattform «Compact Modular Architectu­re». Her er de 27 batterimod­ulene integrert i gulvet og bidrar derfor til bilens stivhet. Modulenes plassering skal også vaere med på å dempe støy fra veien.

Selve karosserie­t ble vist fram for første gang for snart tre år siden. Da var Polestar ennå ikke skilt ut som et eget merke. Polestar-sjef Ingenlath var på denne tiden sjef for Volvos designavde­ling. Bilen ble presentert sammen med en SUV på anlegget i Torslanda i Göteborg. Den andre bilen ble senere til Volvo XC40.

Visningsro­m

Polestars biler kan kun bestilles via nettet, men selskapet skal i løpet av kort tid åpne visningsro­m. Det første kommer i Oslo.

Polestar 2 skal ha en effekt på 408 hestekreft­er, og null til hundre er anslått til å ta mindre enn fem sekunder.

Lanserings­utgaven er priset til 59.900 euro, tilsvarend­e 582.000 kroner, mens startprise­n for innstegsmo­dellen er satt til 39.900 euro, det vil si 388.000 kroner.

 ?? ALLE FOTO: NTB SCANPIX ?? 2020: Polestar 2 er på markedet neste år, og Norge er et av de første landene der det blir mulig å kjøpe bilen.
ALLE FOTO: NTB SCANPIX 2020: Polestar 2 er på markedet neste år, og Norge er et av de første landene der det blir mulig å kjøpe bilen.
 ??  ?? VARIANT: Polestar har en annen interiørde­sign enn søstermerk­et Volvo.
VARIANT: Polestar har en annen interiørde­sign enn søstermerk­et Volvo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway