Agderposten

– Vi blir bare farligereo­g farligere

Premissene var enkle for ØIF Arendal før bortemøtet mot Kolstad – kun seier var godt nok. Etter en forrykende første omgang lever gullhåpet videre for ØIF.

- HÅNDBALL thth@agderposte­n.no

ØIF Arendal hadde ikke slått Kolstad på bortebane siden trønderne rykket opp i 2015.

I gårsdagens møte spilte ØIF hjemmelage­t Kolstad tidvis ut av Kolstad Arena og vant til slutt 36–26.

Dermed var marerittst­atistikken i Trondheim brutt for ØIF, og gullhåpet lever i beste velgående for ØIF (Drammen møter Elverum 20.15).

Selvtillit

ØIF-trener Marinko Kurtovic er storfornøy­d etter seieren over Kolstad.

– I dag var vi enormt stabile fra start til slutt. Vi ser at vi bare blir bedre og bedre nå. Forsvars- og keeperspil­let fungerer veldig bra. Kolstad hadde ingen løsning på 5-1-forsvaret vårt. Nå tar vi med oss selvtillit etter å ha slått Kolstad med ti på deres hjemmebane. I tillegg fikk vi rullert på laget så godt vi kunne. Det betyr enormt mye, forteller Kurtovic til Agderposte­n.

– Martin Lindell var banens beste i dag, og det er godt for ham. Han blir livsfarlig fremover og i sluttspill­et. Hele laget blir bare farligere og farligere. Jeg merker det på alle møtene også at nå er alvoret i gang, legger Kurtovic til.

Kristijan Jurisic leverte en strålende kamp, og var blant lagets beste sammen med Lindell.

– Vi holdt avtalene vi har i laget og hadde fulltreff i forsvar. Litt rot i angrep i starten av andre omgang, men vi sto såpass godt i forsvar at det gikk greit. Dette var fryktelig godt, så atmosfaere­n i garderoben var fantastisk nå, sier ØIF-keeperen.

Klare for tøff innspurt

ØIF har nå to kamper igjen – mot (før kampen mellom Drammen og Elverum søndag kveld. Kampen startet 20.15) Drammen på tredjeplas­s og Elverum på andreplass.

ØIF leder i skrivende stund tabellen i eliteserie­n, foran Elverum på innbyrdes oppgjør.

– Dette var veldig viktig for oss. Det var en litt sei reise opp hit, men alle håndterte det fint og alle kom inn og bidro. Vi tar med oss en fin innstillin­g videre. Nå har vi litt tid til å hvile og forberede oss til neste kamp. Vi har litt å revansjere mot Drammen fra siste seriekamp mot dem (ØIF tapte 28–29 på bortebane). Dette blir fantastisk, mener Jurisic.

Dro ifra før pause

ØIF ga Kolstad en real håndballek­sjon andre halvdel av første omgang.

Til pause ledet ØIF nemlig med sju.

Kampen startet derimot jevnt, der spesielt Kolstad-keeper Lars Eggen Rismark kom svaert godt i gang.

ØIF-trener Marinko Kurtovic var på forhånd klar på at det ville bli viktig å ta de gode sjansene, og ikke tape duellen med Eggen Rismark.

I løpet av første halvdel av første omgang noterte han seg derimot med seks redning.

Men utover i omgangen tok ØIF mer og mer over og hadde tålmodighe­t i angrep.

Da ble det lenger og lenger mellom redningene for Kolstad, samtidig som Kristijan Jurisic tidvis sto som en vegg og leverte strålende redninger bakerst hos ØIF.

Solid ledelse halvveis

Det førte til en solid ledelse for ØIF til pause, som også sto godt defensivt i sitt 5-1-fosvar.

Etter pause fulgte lagene hverandre mål for mål i starten.

ØIF fortsatte med å stå 5–1 i forsvar, noe som skapte store problemer for Kolstads angrep.

God keeper

Hjemmelage­t klarte aldri å få tak på ØIF, som leverte en strålende kamp i angrep og som sto tidvis bunnsolid defensivt.

I tillegg sto Kristijan Jurisic igjen en sterk kamp for ØIF.

Det ga arendalitt­ene muligheten til å løpe over Kolstad.

Med rundt fem minutter igjen av kampen benyttet Kurtovic muligheten til å gi spilletid til flere av de unge spillerne.

Kjetil Åndal, Olaf Richter Hoffstad og André Bergsholm Kristensen fikk alle spille de siste minuttene for ØIF da de cruiset inn til storseiere­n. ▶

Thomas Skjeggedal Thorsen

 ??  ?? JUBEL: Kristijan Jurisic leverte flere strålende redninger i bortekampe­n mot Kolstad i går kveld. Solid forsvars- og keeperspil­l i tillegg til tidvis gnistrende angrepsspi­ll sørget for at ØIF Arendal tok en knusende seier over Kolstad i Trondheim.
JUBEL: Kristijan Jurisic leverte flere strålende redninger i bortekampe­n mot Kolstad i går kveld. Solid forsvars- og keeperspil­l i tillegg til tidvis gnistrende angrepsspi­ll sørget for at ØIF Arendal tok en knusende seier over Kolstad i Trondheim.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway