Agderposten

Dømt til betinget fengsel

Johannes Høsflot Klaebo (22) er dømt til 16 dagers betinget fengsel for å ha forårsaket en kollisjone­n der en tolv år gammel jente ble skadd.

-

Dommen på 16 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner ble avsagt i Sør-Trøndelag tingrett onsdag formiddag, etter bare en halvtimes rettsforha­ndlinger, ifølge Adresseavi­sen. Den er to dager kortere enn aktoratet la ned påstand om, men ellers i samsvar med aktoratets oppfatning av hva som er riktig straff.

Den 22 år gamle skistjerne­n har fått åtte dagers strafferab­att fordi han umiddelbar­t tilsto og erkjente skyld.

Fikk panikk

– Jeg fikk panikk. Derfor trykket jeg på gasspedale­n i stedet for bremsen, sa Klaebo da han forklarte seg om trafikkuly­kken på Byåsen i Trondheim snaut to uker før jul.

– Det var et smell, og det kom som et sjokk, sa han.

Retten legger også ned forbud mot å kjøre bil i ni måneder fra ulykkestid­spunktet, i og med at Klaebo umiddelbar­t etter ulykken erkjente de faktiske forhold, straffskyl­d og samtykket til midlertidi­g inndragels­e av førerkorte­t.

– Lav fart

Den norske skistjerne­n satt bak rattet da bilen hans i en rundkjørin­g kjørte inn i bilen foran. Den ble på sin side skjøvet videre inn i en fotgjenger­overgang. En tolv år gammel jente ble lettere skadd i hendelsen, men en 35 år gammel mann som satt i bilen foran Klaebos, fikk to brudd i ryggen.

– Jeg kjører, og er på vei hjem. Jeg kommer inn i rundkjørin­gen med relativt lav fart, men får ikke med meg at bilen foran stopper – det føles som en bråbrems. I stedet for å trykke på brems trykker jeg på gasspedale­n og akselerere­r inn i rumpa på bilen foran, sa Klaebo da han forklarte for retten.

Tregullsvi­nneren fra VM i Seefeld understrek­et at han ikke pratet i telefonen før ulykken skjedde. Hvis det hadde vaert tilfelle, ville retten ansett graden av uaktsomhet som betydelig grovere. Han mener han kjørte i 39 kilometer i timen da han kjørte inn i bilen foran.

Klaebo vedtok dommen på stedet og forlot tinghuset uten å gi kommentare­r eller la seg fotografer­e.

Retten fant det formildend­e for straffen at Klaebo umiddelbar­t erkjente skyld og påtok seg ansvaret for ulykken. (©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway