Agderposten

Redder lekebutikk: Fortsetter som egen sjef på Amfi

Mens eieren av BRleker på Amfi Arendal gikk konkurs i januar var butikksjef Janet Fernmar Bratland hjemme i mammaperm. Fredag var hun tilbake på jobb, som medeier av sin egen lekebutikk.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Egentlig skulle hun fortsatt vaert hjemme med sin åtte måneder gamle sønn, men sjansen som bød seg var for god til å hoppe over. Da BR leker på Amfi i Arendal ble kjøpt opp av Ringo, som ønsket å selge den til en lokal driver, fikk Janet Fernmar Bratland raskt troen på at hun kunne drive videre som egen sjef.

– Først var det mye usikkerhet om fremtiden, men når butikken ble kjøpt opp av Ringo, begynte jeg å tenke at det kunne vaere aktuelt å kjøpe butikken selv. Etter litt frem og tilbake i forhold til hvordan jeg skulle få hverdagen til å gå opp, løste det seg og ble et enkelt valg da jeg fikk med en lokal investor på eiersiden, sier Fernmar Bratland. Nå tar hun seg av det praktiske rundt butikkdrif­ten, mens investoren tar seg av det administra­tive, som regnskap og slikt.

Må leke mer

– Det er veldig viktig for en lekebutikk å ha lokale eiere. Uten lokal tilknytnin­g og god service, tror jeg tradisjone­lle butikker vil tape til internett over tid og bare kan legges ned først som sist, sier Klaus Inge Torp på vegne av investoren KIT Holding AS. De nye eierne mener friheten Ringo-kjeden gir dem til å velge vareutvalg,

er livsviktig for å overleve.

– En stor by som Arendal mener jeg har rom for en lekebutikk i sentrum. Foreldrene handler gjerne leker på nett, spesielt de større og dyrere tingene. Men små barn vil inn i butikken og få opplevelse­n av lekene. Ønske seg ting fra en katalog som de kan krysse ut i. Vi må kanskje også skape flere opplevelse­r i butikkene, ha perledager, eller sene dager, sier den ferske butikkeier­en.

Hun vil ikke love noen lekefest, slik som Duncan’s toystore fra hjemme alene-filmene, men tar det heller som en inspirasjo­n.

– Jeg tror også vi må se på lokale forhold, slik at om sommeren når turistene inntar byen, har vi et sortiment som har det turistene kanskje har glemt eller ikke tatt med. Det finnes for eksempel ingen babyshop i sentrum lenger, der vi kanskje kan bidra litt, sier butikksjef­en.

Ikke som brød og melk

Fernmar Bratland kom inn i lekebransj­en ved en tilfeldigh­et som deltidsarb­eider i BR-butikken i Arendal i 2005, og sjelden angret.

– Jeg har hatt det kjempegøy, og det er derfor jeg ble. Det er gøy å gå på jobb og jeg har vaert heldig å få reise mye rundt. Det er nok mindre lek på jobb enn mange tror, men vi møter mange mennesker som ønsker å komme til oss. Det er ikke som å gå på butikken for brød og melk, som du må ha, sier butikkeier­en.

 ??  ??
 ??  ?? MED VIDERE: Janne Henriksen og de andre som jobbet på BR i Arendal blir med videre. Det er butikksjef Janet F. Bratland glad for.
MED VIDERE: Janne Henriksen og de andre som jobbet på BR i Arendal blir med videre. Det er butikksjef Janet F. Bratland glad for.
 ??  ?? LEKER IKKE BUTIKK: Janet Fernmar Bratland er fersk som eier av lekebutikk­en på Amfi Arendal, men med mange år i den tidligere kjeden har hun mange ideer om endringer.
LEKER IKKE BUTIKK: Janet Fernmar Bratland er fersk som eier av lekebutikk­en på Amfi Arendal, men med mange år i den tidligere kjeden har hun mange ideer om endringer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway