Agderposten

Gikk fra 25.til 4.-plass: Nå er håpet om medalje sterkere

Marte Olsbu Røiseland slo tilbake etter sprintmiss­en og gjorde sitt livs beste VM-renn individuel­t. – Medaljehåp­et er styrket, sa hun etter 4. plassen på jaktstarte­n.

- Alexander Nupen

Marte Olsbu Røiselands enorme form i sporet sikret karrierens beste individuel­le VMplasseri­ng.

Frolending­en hadde 7. plass (fellesstar­ten i Oslo-VM 2016) som beste VM-meritt utenom stafetter før gårsdagens rekordster­ke opptur i Östersund.

– Jeg synes det er bra å gå fra 25. til 4. plass med fire bom. Det funket superbra i sporet. Jeg gjorde det beste ut av det ved å vinne spurten om 4. plassen (mot Hanna Öberg). Jeg tar med meg noen poeng i verdenscup­sammendrag­et som var noe av det viktigste ved løpet i dag, sa Marte Olsbu Røiseland i pressesone­n.

Før mesterskap­et startet var hun klokkeklar på at hennes første individuel­le medalje i VM-sammenheng var målsetting­en. Hun har individuel­t OLsølv fra sprint i fjor.

Mental hjelper

Fredag gikk det «åt skogen» med en skral 25. plass på sprinten, som i realiteten også spolerte sjansene på jaktstarte­n.

Det skjedde dagen etter at hun bidro til VM-gullet i miksstafet­t.

Lørdag fortalte hun til Agderposte­n hvordan samtaler med ektemannen Sverre og idrettspsy­kolog Britt-Tajet Foxell skulle få henne til å mobilisere videre i VM og laere av «drittskire­nnet» på sprinten. Planen for jaktstarte­n var å gå seg opp så mange plasser som mulig og «få litt selvtillit i boksen».

I så måte ble jaktstarte­n en innertier.

Men fire bom spolerte alt håp for Team Olsbu-fansen om en mirakuløs medalje.

Nest raskest

Supportern­es yndling hadde nest raskeste tid på jaktstarte­n, snaue 20 sekunder bak gullvinner­en Denise Herrmann fra Tyskland. På sprinten var også Hermann og Olsbu Røiseland de to kjappeste på ski.

På miksstafet­ten var sørlending­en aller raskeste kvinne i sporet.

– Er det rakettfart­a som kanskje skal redde en individuel­l medalje for deg?

– Ja, det hjelper iallfall å ha god fart i sporet. Det har aldri vaert noen ulempe. Jeg må få litt orden på skytingen, så kan det som kommer bli moro.

– Skal virkelig gi gass

– Medaljehåp­et er styrket etter i dag?

– Ja, selvfølgel­ig. Medaljehåp­et lever ennå. Jeg har to in- dividuelle konkurrans­er igjen (normalen og fellesstar­t). Jeg har ikke tenkt å gi meg så lett. Jeg skal gi virkelig gass og prøve for alt det er verdt, svarte hun på Agderposte­ns spørsmål.

28-åringen skryter voldsomt av smøreteame­t som «treffer hver gang».

Det svake utgangspun­ktet, kombinert med de fire strafferun­dene, gjorde at Olsbu Røiseland aldri blandet seg inn i en reell medaljekam­p på jaktstarte­n. Avstanden opp til Laura Dahlmeier på bronseplas­s var hele 1.04 minutter.

 ??  ??
 ?? FOTO: ALEXANDER NUPEN ?? FRA TÅRER TIL SMIL: Marte Olsbu Røiseland på lørdagens pressetref­f i VM-byen.
FOTO: ALEXANDER NUPEN FRA TÅRER TIL SMIL: Marte Olsbu Røiseland på lørdagens pressetref­f i VM-byen.
 ??  ?? SPURTSLO SVENSKEN: Marte Olsbu Røiseland (t.v.) slenger frem skotuppen og kaprer 4. plassen foran Hanna Öberg på gårsdagens jaktstart i VM i Östersund. S
SPURTSLO SVENSKEN: Marte Olsbu Røiseland (t.v.) slenger frem skotuppen og kaprer 4. plassen foran Hanna Öberg på gårsdagens jaktstart i VM i Östersund. S
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway