Agderposten

Rånerne ville lage Strømstads­temning

Victoria Førdedal Ellefsen (18) mener mange forhåndsdø­mmer rånere. Selv er hun en av få jenter som er aktiv i det hun omtaler som et meget sosialt og inkluderen­de miljø.

- ▶ Jon Andreassen jon.andreassen@agderposte­n.no

✔ Over 50 biler deltok på «Rånefest på Stripa». ✔ Victoria (18): – Folk vet ikke hvordan miljøet er. ✔ UP opplever sjelden problemer med rånere.

Lørdag kveld deltok hun i råneparade­n som gikk fra Stoa og ned til Arendal sentrum hvor de 50-60 bilene kjørte runde på runde.

– Jeg har inntrykk av at man automatisk får et negativt stempel. Det er litt sånn: «Å, herregud, er du råner?», sier Førdedal Ellefsen til Agderposte­n.

– Hvorfor er det slik?

– Folk vet ikke hvordan miljøet er. De ser bare at bilene står plassert på parkerings­plasser, spinner litt og spiller musikk. Jeg trives kjempegodt i miljøet og alle stiller opp for hverandre uansett hva det er, sier hun.

Med siden hun var 14

Hun har vaert aktiv i miljøet helt siden hun var 14 år. For hennes del startet det først med cross. Så ble det moped og deretter bil. Lappen fikk hun på 18-årsdagen.

– Denne bilen her kjøpte jeg i november i fjor for 70.000 kroner, sier hun om audien med 180 hestekreft­er.

På et tidspunkt eide hun seks biler på én måned. Flere mercedeser av typen W124 og en BMW E46.

– Men de kostet mellom seks og ti tusen kroner. Dette er faktisk første gang jeg har tatt billån. Jeg har vaert flink til å jobbe, og alltid betalt alt selv, sier hun.

– Hvordan er det å vaere jente i dette miljøet?

– Alle er veldig positive. Jeg har vel blitt sett på som en slags lillesøste­r. Nå er det flere og flere jenter på vei inn i miljøet. Da kan vi snakke litt om bilting som kanskje ikke gutter bryr seg så mye om. De tenker mest på hestekreft, sier 18-åringen.

– Min drøm er riktignok å få en skikkelig muskelbil på sikt. Gjerne en Ford Mustang, legger hun til.

Rolig parade

Lørdagens parade fra Stoa til sentrum gikk rolig for seg. Politiet var på en snarvisitt på trafikksta­sjonen før avgang, men forsvant rolig igjen etter å ha sjekket forholdene.

– Vi har fått et mye bedre forhold til politiet. Hvis vi oppfører oss bra mot dem, gjør de det samme mot oss, forklarer Førdedal Ellefsen.

Årsaken til paradene, som sikkert irriterer mange bilførere, er ifølge Saltrød-jenta mange.

– I dag er det mest for å vise oss frem. Men vi har også hatt markeringe­r for å hedre kamerater som har gått bort, sier hun.

33 biler på fem år

Aleksander Brådland, som er godt plassert i passasjers­etet, er Victorias bestekamer­at. De ble kjent gjennom rånemiljøe­t.

– Jeg har fått veldig mange venner her. Det er et veldig inkluderen­de miljø, sier hun.

Brådland har eid hele 33 biler på fem år.

– Men de fleste har naermest vaert vrakgods. Den dyreste kostet riktignok 370.000 kroner, sier han.

– Hvor lang blir kvelden, Victoria?

– Det er vanskelig å si. Det varierer. I går var vi ute til rundt halv fire, sier hun.

 ?? FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND ??
FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND
 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? GODT MILJØ: Victoria Førdedal Ellefsen (18) har bare gode ord å si om rånemiljøe­t. Lørdag deltok hun i paraden fra Stoa til Arendal sentrum. Her sammen med kameraten Aleksander Brådland på Shell Myrene. Det blir ofte sene netter med mye sosial prat for rånerne.
FOTO: JON ANDREASSEN GODT MILJØ: Victoria Førdedal Ellefsen (18) har bare gode ord å si om rånemiljøe­t. Lørdag deltok hun i paraden fra Stoa til Arendal sentrum. Her sammen med kameraten Aleksander Brådland på Shell Myrene. Det blir ofte sene netter med mye sosial prat for rånerne.
 ?? FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND ?? LANG REKKE: Over 50 biler deltok i paraden til tross for at vaeret var dårlig. På et tidspunkt var det snakk om å avlyse arrangemen­tet.
FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND LANG REKKE: Over 50 biler deltok i paraden til tross for at vaeret var dårlig. På et tidspunkt var det snakk om å avlyse arrangemen­tet.
 ??  ?? MYE ENERGIDRIK­K: Sene kvelder gjør at det må mye energidrik­k til. Her er Victoria sammen med kameraten André Østensen.
MYE ENERGIDRIK­K: Sene kvelder gjør at det må mye energidrik­k til. Her er Victoria sammen med kameraten André Østensen.
 ?? FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND ?? FORNØYD: Denen karen koste seg under lørdagens parade.
FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND FORNØYD: Denen karen koste seg under lørdagens parade.
 ??  ?? TRIVES: Victoria Førdedal Ellefsen (18) har fått mange gode venner i rånemiljøe­t. Her kjører hun i bilparaden.
TRIVES: Victoria Førdedal Ellefsen (18) har fått mange gode venner i rånemiljøe­t. Her kjører hun i bilparaden.
 ??  ?? GLISET: Dette er audien til 18 år gamle Victoria Førdedal Ellefsen.
GLISET: Dette er audien til 18 år gamle Victoria Førdedal Ellefsen.
 ??  ?? FORNØYD: Rikke Andersen og André Østensen.
FORNØYD: Rikke Andersen og André Østensen.
 ??  ?? TOMMEL OPP: Fornøyd kar i bilvinduet.
TOMMEL OPP: Fornøyd kar i bilvinduet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway