Agderposten

Taxi-selskap i Tvedestran­d konkurs

Taxituren endte i skifterett­en i Arendal der enkeltmann­sforetaket med ett løyve og fire ansatte nå er slått konkurs med en gjeld på naermere 250.000 kroner.

- Arne Ingmar Eggen areg@agderposte­n.no

Det var skatteetat­en som begjaerte enkeltmann­sforetaket – som i dag har et taxiløyve i Tvedestran­d – konkurs etter at skatter og avgifter ikke var blitt betalt.

Til sammen dreier det seg om en foreløpig gjeld på naermere 250.000 kroner. Advokat PerJakob Haakstad er oppnevnt som bostyrer.

Frem til første skiftesaml­ing 26. mars skal han skaffe en naermere oversikt over eventuelle andre kreditorer til enkeltmann­sforetaket som ifølge konkurskje­nnelsen i Aust-Agder tingrett har fire ansatte.

Nå må plan- og samferdsel­ssjef Ola Olsbu ved Fylkesmann­ens kontor finne frem til andre som kan overta det ene drosjeløyv­et som nå etter alt å dømme forsvinner i Tvedestran­d.

I dag er det seks drosjeløyv­er i Tvedestran­d.

Agderposte­n har ikke lykkes å komme i kontakt med sjåføren som nå er slått konkurs, men avisen har snakket med andre sjåfører som lover at kundene ikke skal bli skadeliden­de etter konkursen.

– Vi setter nå inn reservebil­er og jobber det vi kan inntil et nytt løyve er på plass, sier en sjåfør som Agderposte­n har vaert i kontakt med.

Ifølge plan- og samferdsel­ssjef Ola Olsbu i Aust-Agder fylkeskomm­une kan dette ta noe tid.

– Jeg kjenner ikke til denne konkrete saken, men det er visse prosedyrer med søknadsfri­ster og klagefrist­er som må følges før den endelige tildelinge­n er på plass, sier han til Agderposte­n. ▶

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway