Agderposten

Droppet egen IT-karriere

Etter å ha drevet kantinen på Hisøy skole i fire år, har Gro Miller og samboer Roy Albertsen endelig fått drømmen oppfylt: Egen kafé på Nedenes.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Jeg har sikkert malt 20 stoler og er litt lei, men nå får vi masse gode kommentare­r fra folk som synes det er flott her og skryter av maten og atmosfaere­n, forteller Gro Miller.

Lokalene i det tidligere Kiwibygget på Nedenes i Arendal er nyoppussed­e, men paret har prøvd å unngå de største oppstartsk­ostnadene for en best mulig start, gjennom å vaere bevisst i hvor de plasserte pengene.

– Vi har funnet innredning på Facebook, Finn, Ikea og gjenbruksb­utikken Proflex rett i naerheten, sier Miller. For å unngå ytterliger­e finansiell­e sjanser i begynnelse­n, er menyen av det med sikre slaget, med håp om utvidelse.

Matdrømmen

I disken ligger bagetter og smørbrød, og på menyen står også Roy Albertsens hjemmemekk­a taco.

– Han har sin egen vri og lager skjellene fra bunnen av og den har bare blitt så populaer på kort tid, nesten vanedannen­de, og det er jo veldig gøy, sier Miller.

– Jeg elsker å lage mat og heldigvis virker det som folk liker den maten vi liker, smiler Albertsen.

På sikt ønsker imidlertid paret å satse på flere enkle middagsret­ter og kanskje litt flere søte fristelser i disken.

I mellomtide­n går det mye i smørbrød og bagetter, kaker og boller. Alt bortsett fra bagettene er bakt på stedet for den ferske følelsen, og litt for å skille seg ut fra mengden.

Forslagska­sse

– Kundegrunn­laget er i hvert fall til stede. Det er så mange mennesker forbi her hver dag, og jeg tror det er en del enslige rundt her, som vi gjerne vil ha et tilbud til. Det er mange som sier de ønsker småmiddage­r og det ønsker jeg å tilby på sikt. Enkel, men god husmannsko­st, gryterette­r og slikt, sier Miller.

På vei dit, setter hun trolig opp en forslagska­sse for å lodde stemningen på hva som kan selge.

– Vi var på Stoa en kort periode også, men konkurrans­en er stor med en stor mengde steder som selger mat. Her er vi alene, og folk sier de liker å ha fått en lokal kafé, sier Miller.

I overkant sosiale

På morgenen er det hektisk på kjøkkenet, med baking og klargjørin­g til det hele åpner klokken 10. Ved lunsjtider forsterkes betjeninge­n, og både Gro Miller og Roy Albertsen er på jobb samtidig, frem til stengetid klokken 17, litt senere på torsdagene.

– Vi er sammen mesteparte­n av tiden, og det går bra. Vi er nok i overkant glad i andre mennesker og trives med å møte andre. Det er jo også derfor vi etter hvert ønsker å få skjenkebev­illing og ha små konserter her også, sier Miller.

For kafeens mannlige partner er også glad i å spille for andre, når han ikke lager mat. Og hvilke musiker har ikke drømt om en egen scene.

– Det er en drøm å få til, det blir nok noen intimkonse­rter her etter hvert, sier Albertsen.

Mens samboeren har kokkeskole­n bak seg, var han egentlig IT-utdannet og jobbet med datamaskin­er og nettverk. Så bestemte han seg for å ta steget fullt ut kjøkkenvei­en.

– I begynnelse­n med kantinen på Hisøy, jobbet jeg med IT for å ha en sikker jobb i bakhånd, men jeg ble lei. Jeg trives mye bedre på kjøkkenet. Så dette er det jeg skal gjøre nå, smiler Albertsen mens han setter et brett boller i ovnen. På benken ligger et sett tacoskjell klare og bare venter på neste kunde.

 ??  ?? LYKKELIG KARRIERE: Gro Miller og Roy ALbertsen stortrives i sin nye rolle som kafédriver­e.
LYKKELIG KARRIERE: Gro Miller og Roy ALbertsen stortrives i sin nye rolle som kafédriver­e.
 ??  ?? FERSKT: Brøddeigen til neste dags produksjon gjøres klar.
FERSKT: Brøddeigen til neste dags produksjon gjøres klar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway