Agderposten

Flere hundre hus uten vann

Et rørbrudd på en vannlednin­g førte til at flere hundre husstander fra Bringsvaer­d og helt opp til Rannekleiv var uten vann i en times tid lørdag kveld. Ti hus måtte vente ytterliger­e et halvt døgn.

- ▶ Øystein Bjerkestra­nd

Det forteller rørlegger Glenn Sagemoen i Arendal kommune.

– Vi hadde et temmelig kraftig rørbrudd. Det gikk vel en liten time fra jeg fikk telefonen til de aller fleste hadde vannet tilbake, sier han til Agderposte­n.

Rørbruddet kom trolig på grunn av en tretthet i et gammelt og «kleint» rør, beskriver Sagemoen. På det aktuelle stedet har de stengt av et lite område i tilfelle gang- og sykkelstie­n på gir etter akkurat der rørbruddet var.

– Det har ikke vaert noen oppblomstr­ing av vann, sier han.

Lengre mellom hver gang

Da Agderposte­n var i kontakt med Sagemoen i 21-tiden lødag kveld var det fremdeles rundt 20 husstander uten vann. Disse lå i naerheten av Betel Misjonskir­ke på Bjorbekk.

– Det er vanskelig å si når vi får klarsignal til å grave, så det kan i verste fall gå hele natta før de har vannet tilbake. Men det er vanskelig å si. Vi skal ha en liten sammenkoms­t hvor vi ser på det, sier Sagemoen.

Søndag kan han imidlertid fortelle at samtlige husstander fikk tilbake vannet i 13-tiden søndag.

– Det var nok ikke mer enn ti hus. Vi satte ut en vannvogn ved Betel lørdag kveld som beboerne kunne bruke som vannkilde, sier Sagemoen.

– Er dette en vanlig skade på gamle rør?

– Det er heldigvis lengre og lengre mellom hver gang.

 ?? FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX ?? UTEN VANN: Flere hundre hus mistet vannet lørdag, men fikk det raskt tilbake. For ti hus tok det et halvt døgn før vannet var tilbake som vanlig.
FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX UTEN VANN: Flere hundre hus mistet vannet lørdag, men fikk det raskt tilbake. For ti hus tok det et halvt døgn før vannet var tilbake som vanlig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway