Agderposten

Nye veier går igjen til kamp mot en kommune, denne gangen Vegårshei

- Ole Glenn Tvermyr Nestleder I Arendal kommunepla­nutvalg, KrF

Nye Veier går igjen til kamp mot en kommune, denne gangen Vegårshei. I Arendal har vi politikere etter hvert blitt vant til å måtte rope høyt hver gang vi mener NV gjør noe for å spare penger, som vi lokalt mener ikke er riktig.

Først måtte vi stå opp for å få veilys på ny E-18 mellom Tvedestran­d og Arendal, senere kom flere endringer NV ville gjøre på traseen for å kutte prisen. Og nå står vi ovenfor en rekke utførte tiltak som strider mot vedtatt regulering­splan, som NV forsøker å få ettergodkj­ent.

I denne saken tar de derimot kaka, de vil sløyfe Vegårshei på skiltet ved avkjørsele­n til Tvedestran­d. Denne gang er det også andre argumenter enn kostnader, men alvorlig talt. Det ene argumentet går på at Vegårshei er en kommune, ikke et sted. Det faller etter min mening på sin egen urimelighe­t, da Åmli står på det samme skiltet. Åmli er da vitterlig også en kommune, ikke et sted. Så også Tvedestran­d, Arendal eller Grimstad for den saks skyld. Det andre argumentet er at NV følger Statens Vegvesen sine retningsli­njer. Hva sier disse retningsli­njene? At det er ulovlig med mer enn to navn pr skilt?

Det er sikkert vanskelig for NV å forstå, men for Vegårshei er det faktisk viktig å stå på det skiltet. Akkurat som det er viktig for andre kommuner å stå på avkjørsels­kilt langs E-18.

Så skjerp dere Nye Veier, og gi Vegårshei en plass på skiltet ved Grenstøl!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway