Agderposten

Dialog er etter vår mening viktigere enn kamp når det vi tror på utfordres

Human etisk forbund har utfordret politiske partier med ønske om et livssynsnø­ytralt seremoniro­m. Det er et forståelig ønske. Det er behov for verdige rammer rundt noen av livets viktige handlinger , som f.eks gravferder, konfirmasj­oner og bryllup.

-

For de fleste av oss er det naturlig å velge kirkeromme­t, men vi synes vi bør ha respekt for at dette ikke passer for alle. Vi har etter hvert fått et flerkultur­elt samfunn og et samfunn med ulike religioner og livssyn.

Det må vi ta hensyn til og respektere.

Venstres Arnt Gunnar Tønnesen har i kommunesty­ret pekt på at det kunne vaert en mulighet når nye Fevik kirke skal bygges. Dette er begrunnet med at Fevik trenger en ny større kirke som kan romme flere og som kan gi rom for ulike aktivitete­r. Fevik trenger virkelig også et kulturbygg .Det ser vi ut fra de ulike kulturarra­ngementer. Samtidig trenger vi i Grimstad kommune et livssynsnø­ytralt seremoniro­m.

Det var derfor Venstres tanke

at det kunne vaere en mulighet at ikke hele kirken blir vigslet, men også kunne gi rom

for dette. Det vil i alle religionso­g livssynssp­ørsmål vaere viktig med dialog. Det er vårt

grunnlegge­nde syn at dette gir de beste resultater for fredelig sameksiste­ns.

Når det i leserinnle­gg blir etterlyst kamp for kristne symboler , kan vi personlig ikke se at det er uforenlig med respekt for andres livssyn. Dialog er etter vår mening, viktigere enn kamp, når det vi tror på , blir utfordret. Vi vet at det nettopp i Fevik menighet, er mange som tror på og praktisere­r nettopp dialog.

Det er nok ikke noe flertall for Venstres syn, og det er synd, fordi vi tror dette kunne blitt en god løsning for mange.

 ??  ?? SEREMONI: Artikkelfo­rfatterne tar utfordring­en, og går inn i debatten om livssynsnø­ytrale kirkerom. Illustrasj­onsfoto: Shuttersto­ck/scanpix
SEREMONI: Artikkelfo­rfatterne tar utfordring­en, og går inn i debatten om livssynsnø­ytrale kirkerom. Illustrasj­onsfoto: Shuttersto­ck/scanpix
 ??  ?? Arnt Gunnar Tønnesen, gruppelede­r for Venstre
Arnt Gunnar Tønnesen, gruppelede­r for Venstre
 ??  ?? Anne Mo Grimdalen, leder av Grimstad Venstre
Anne Mo Grimdalen, leder av Grimstad Venstre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway