Agderposten

Dette er Bjellemann­en

Jo, han heter faktisk Espen Bjellemann­en Eikemo.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Den tidligere treneren til Marte Olsbu Røiseland er selve sjefsbjell­eren i supporterg­ruppen Team Olsbu som nå teller 1.111 medlemmer.

Under VM i skiskyting i Östersund klinger det saerdeles godt når frolending­en rister løs.

Nytt navn på to dager

Inntil i fjor høst het han Espen Eikemo.

Men så skjedde det noe:

– Jeg satt alene på hytta etter at folk etterlyste «bjellemann­en» på rulleski-NM på Gautefall. Jeg hadde god tid og dårlige ideer. Det skulle vaere seks uker behandling­stid og store grunner til å få lov til hete hva man vil. Det tok to dager, fortalte Bjellemann­en til Agderposte­n ute i VM-løypa.

Men det ekstra navnet var ikke en umiddelbar slager hos alle kjente.

– Det er ikke alle som er fornøyd med det, erkjenner Espen som er gift med Renate og har to barn.

– Hva sier kona?

– Det går greit, etter hvert. Jeg innrømmer at det ikke er det beste mellomnavn­et, sier Espen Bjellemann­en Eikemo som er glad for at kona passer barna når han løfter Team Olsbu til nye høyder.

– Man kan ikke ha unger i naerheten, så de blir litt skånet. Men jeg fikk en «snap» fra slekta i Sauda på fredag. Der var det bilde av nevøen som stod med ei bjella etter å ha sett meg på TV. Så de blir ikke helt skånet, forteller han. .

– Tar rollen sin på alvor

Marte Olsbu Røiseland er veldig imponert over Team Olsbu og Bjellemann­en.

– De er så engasjerte. Det bare sier så mye om medlemmene når man tar navnet Bjellemann­en. Det synes jeg er helt fantastisk. Han tar rollen sin på alvor, sier skiskytter­stjernen fra Froland.

 ??  ?? GOD SOM GULL: Espen Bjellemann­en Eikemo rister løs mens Johannes Thingnes Bø er i ferd med å gå inn til VM-gull på lørdagens sprint i Östersund. – Helt topp, og som forventet, sa Bjellemann­en. Til høyre er Svein Olaf Olsbu, fetter til Marte Olsbu Røiseland.
GOD SOM GULL: Espen Bjellemann­en Eikemo rister løs mens Johannes Thingnes Bø er i ferd med å gå inn til VM-gull på lørdagens sprint i Östersund. – Helt topp, og som forventet, sa Bjellemann­en. Til høyre er Svein Olaf Olsbu, fetter til Marte Olsbu Røiseland.
 ??  ?? VAR MARTES TRENER: Espen Bjellemann­en Eikemo.
VAR MARTES TRENER: Espen Bjellemann­en Eikemo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway