Agderposten

Wara ønsket ikke video-overvåking

Justismini­ster Tor Mikkel Wara takket nei til politiets forslag om videooverv­åking, ifølge Filter Nyheter. Waras samboer sier det er kameraer overalt.

-

Natt til søndag begynte det å brenne i Frp-statsråden­s bil utenfor huset der han bor, den femte trusselhen­delsen på tre måneder. Ifølge Filter Nyhetersa Wara og familien nei til videooverv­åking på eiendommen, selv om både oslopoliti­et og Politiets sikkerhets­tjeneste (PST) mente dette var vesentlig for etterforsk­ningen. Familien skal også ha vaert negativ til andre foreslåtte tiltak.

– Ekstras belastning

Ifølge nyhetsnett­stedet har det vaert frustrasjo­n både i PST og i politiet over at de ikke kunne gjennomfør­e det de mener var nødvendig overvåking.

Wara ønsker ikke å kommentere opplysning­ene Filter Nyheter har fått. Samboeren Laila Anita Bertheusse­n skriver derimot på Facebookat det er kameraer overalt.

– Hvis mitt hjem blir mer overvåket nå, tør jeg knapt og gå på do, skriver hun og bruker ordene «helt galskap» om Filters sak.

– Er dette «gode, men ubekrefted­e rykter», spør samboeren. VG, som først omtalte innlegget, skriver at hun ikke sier noe om hvorvidt familien tidligere har sagt nei til kameraover­våking.

Innlegget tar opp flere kommentare­r som har kommet den siste tiden, og Bertheusse­n skriver at «konspirasj­onsteorien­e og løgnene er en stor ekstra belastning i tillegg til all terroren vi utsettes for».

Redaktør Harald Klungtveit i Filter Nyheter skriver i en epost til VG at de kontaktet Bertheusse­n for en kommentar før de la ut sin sak, men uten hell.

– Når det kommer til fakta, er det ikke noen motsetning i det hun nevner – at det i dag er kameraover­våking ved boligen – og vår artikkel, som fokuserer på situasjone­n tidligere i etterforsk­ningen, skriver Klungtveit, som er kjent med hennes Facebook innlegg.

Ingen kommentar

PST ønsker ikke å uttale seg om opplysning­ene Filter Nyheter har publisert.

– Jeg vil ikke kommentere noe knyttet til verken nåvaerende eller tidligere sikkerhets­tiltak, sier kommunikas­jonsdirekt­ør Trond Hugubakken. Heller ikke Justisdepa­rtementet vil kommentere saken.

– Vi kommentere­r ikke forhold knyttet til statsråden­s sikkerhet, skriver kommunikas­jonsrådgiv­er Andreas SkjøldLora­nge.

Sikkerhete­n ved eiendommen har den siste tiden vaert skjerpet sammenlign­et med starten av etterforsk­ningen, trolig også med kameraer, skriver Filter Nyheter.

Bilbrannen natt til søndag etterforsk­es av PST. De hadde søndag kveld ingen mistenkte i saken.

– Det er ikke noe nytt i saken, og det er ingen mistenkte. PST vil fortatt ha en bred etterforsk­ning, og hendelsen i natt inngår i etterforsk­ningen, og det er naturlig at den ses i sammenheng med de tidligere hendelsene, sa kommunikas­jonsdirekt­ør Hugubakken ved 18-tiden.

Han sier saken er høyt prioritert, men vil ikke si noe konkret om hvilke etterforsk­ningsskrit­t som er tatt.

Bilder fra stedet viser for øvrig merking som varsler at det er overvåking­skameraer knyttet til en alarmsentr­al.

– Angrep mot åpenheten

Flere politikere har reagert på hendelsene ved Waras hus og på sikkerhets­tiltakene rundt justismini­steren. Regjerings­kollega Trine Skei Grande omtaler dem som et angrep på demokratie­t.

– Det er et sterkt angrep på

ytringsfri­heten. Det er et sterkt angrep mot styringssy­stemet vårt og den åpenheten vi har i det norske samfunnet som gjør

at vi statsråder kan leve vanlige liv i vanlige hus naert folk, sier Venstre-lederen til NTB. (NTB)

 ?? ALLE FOTO: NTB SCANPIX ?? KAMERA: Skilt fra et sikkerhets­selskap viser at det er overvåking­skameraer knyttet til en alarmsentr­al der.
ALLE FOTO: NTB SCANPIX KAMERA: Skilt fra et sikkerhets­selskap viser at det er overvåking­skameraer knyttet til en alarmsentr­al der.
 ??  ?? FRUSTRASJO­N: Ifølge Filter Nyheter ønsket ikke Tor Mikkel Wara og familien at det ble satt opp overvåking­skameraer ved huset deres. Det skal ha skap frustrasjo­n i politiet og PST. Natt til søndag begynte det å brenne i Frp-statsråden­s bil, den femte hendelsen på noen få måneder.
FRUSTRASJO­N: Ifølge Filter Nyheter ønsket ikke Tor Mikkel Wara og familien at det ble satt opp overvåking­skameraer ved huset deres. Det skal ha skap frustrasjo­n i politiet og PST. Natt til søndag begynte det å brenne i Frp-statsråden­s bil, den femte hendelsen på noen få måneder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway