Agderposten

Vil vite om loven er brutt i Hove-prosess

Høyre vil granske alle transaksjo­ner, avtaler og møter som har vaert om Canvas Hove og etterprøve om noe kan ha vaert i strid med lover og regler.

- ▶ Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

– Det er så mange påstander som svever rundt, at vi er nødt til å få sjekket ut hva som har skjedd og om det har skjedd riktig, forklarer gruppelede­r Geir Fredrik Sissener, gruppelede­r for Høyre i Arendal bystyre.

Vi ønsker å få den ballen lagt død, sier han.

Solgt bak lukkede dører

Lørdag skrev Agderposte­n at Arendal Eiendom KF solgte bygningsma­ssen til Hove drift og utvikling AS (HDU) som så solgte den videre til Canvas Hove for 4 millioner kroner.

Overdragel­sen skjedde i en sak som ble unntatt offentligh­eten.

Venstres Cathrine Høyesen Hall og Høyres Roar Gundersen er svaert kritiske til det som skjedde. De mener dessuten at Arendal Eiendoms vedtekter ble brutt på styremøtet fordi det står i vedtektene at alle større beslutning­er om kommunal eiendom skal vedtas av bystyret selv. Bystyret skal også behandle saken dersom styret er i tvil.

Hall og Gundersen har bedt om svar på dette fra både ordfører og resten av den politiske ledelse som har deltatt i ulike møter i prosessen med overdragel­sen til Canvas Hove.

Spørsmålet ble sendt torsdag, men de hadde per mandag kveld ikke mottatt noe svar.

Formannska­pet torsdag

Høyres forslag om kontrollut­valget, blir fremmet i formannska­pet torsdag og bystyret 28. mars.

– Kontrollut­valget må behandle dette så raskt som mulig, slik at vi kan komme videre i denne saken, sier Sissener.

Forslaget som ble vedtatt på Høyres gruppemøte mandag og som blir fremmet i formannska­pet, lyder som følger:

«Arendal bystyre vedtar at kontrollut­valget foretar en forvaltnin­gsrevisjon knyttet til den prosess som hittil har vaert gjennomfør­t i den hensikt å etterprøve om de transaksjo­ner, avtaler og møter som har vaert gjennomfør­t er i strid med kommunelov­en, forvaltnin­gsloven, offentligh­etsloven eller aksjeloven eller etablert praksis i kommunen.

Dette gjøres for å etterprøve de utsagn og kommentare­r som i den siste tid har fremkommet i mediene, i sosiale medier og i politisk debatt slik at disse forhold blir avklart med tanke på kommende prosess i Hovesaken.

Arendal bystyre ber om at denne saken prioritere­s og at man kommer tilbake til bystyret med en melding eller sak så snart det lar seg gjøre.

 ?? FOTO: VIDAR FLØDE ?? VIL VITE: Geir Fredrik Sissener er gruppelede­r for Høyre, som nå foreslår at kontrollut­valget ser på alle transaksjo­ner, avtaler og møter som har vaert i Hove-saken.
FOTO: VIDAR FLØDE VIL VITE: Geir Fredrik Sissener er gruppelede­r for Høyre, som nå foreslår at kontrollut­valget ser på alle transaksjo­ner, avtaler og møter som har vaert i Hove-saken.
 ??  ?? SOLGT: Hva skjedde da Arendal Eiendom solgte eiendommen­e på Hove til Hove drift og utvikling som igjen solgte de til Canvas Hove? Det må kontrollut­valget finne ut av.
SOLGT: Hva skjedde da Arendal Eiendom solgte eiendommen­e på Hove til Hove drift og utvikling som igjen solgte de til Canvas Hove? Det må kontrollut­valget finne ut av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway