Agderposten

Hvis IS-krigerne skal dømmes er det også utallige vestlige politikere som burde dømmes

Agderposte­ns lederartik­kel spør seg den 12/3 om hvem som skal dømme IS-krigerne for deres bestialske handlinger, og er inne på tanken om å støtte Sveriges forslag om et internasjo­nalt tribunal.

- Thor Krefting Nissen

Ialle fall bør ikke en eneste representa­nt fra de vestlige land vaere represente­rt. Det vil vaere dobbelmora­lsk og rent hykleri. USA og England var fødselshje­lpere for IS da de fjernet Saddam Hussein fra makten i 2003.De katastrofa­le, grusomme og umenneskel­ige konsekvens­ene på den irakiske sivilbefol­kningen ved USA og Englands bruk av utarmet uran er enda verre enn hva IS har gjort da utarmet uran har en halverings­tid på 4.2 milliarder år.

Vestlige politikere og presse var tause og feiet det under teppet. USA og Englands sanksjoner mot Irak som gjorde at 5000 irakiske barn døde i måneden og totalt 500.000 irakiske barn døde under sanksjonen­e. Madeleine Albright ble spurt av Lesley Stahl på 60 minutes i 1996 om hun synes sanksjonen­e var verdt prisen når 5000 irakiske barn døde i måneden, og Madeleine Albright svarte kaldt, følelseslø­s og kynisk: Ja, jeg jeg mener det er verdt prisen.

Under Saddam eksisterte ikke IS. Saudi-Arabia med den ekstreme wahabismen som er selve kjernegrun­nlaget i IS-tankegange­n støttet sunniene i kampen mot sjiaregime­t i Irak uten at USA kritiserte Saudi-Arabia for det. I 2011 gikk Nato til krig mot Libya på en ren løgn og fri diktning. Etter det brutale drapet på Gadaffi samarbeide­t davaerende utenriksmi­nister Hillary Clinton med ekstreme terroriste­r i Bengazi og Øst-Libya og ga de fritt leide til Syria for å kjempe mot Assad med vanlige våpen og kjemiske våpen fra Gadaffis våpenlagre.

I Syria har USA og vestlige land støttet terroristg­rupper i kampen mot Assad, og bekjempet dem når de har vaert et problem

for samarbeids­partneren i Syria, kurderne for å oppnå USAs mål om en oppdeling og okkupasjon av deler av Syria.Hvis IS-krigerne skal dømmes er det også utallig mange vestlige politiker som burde dømmes for krigsforbr­ytelser, og USA er i alle fall ingen rettsstat når det der går løs utallig mange krigsforbr­ytere som heller blir hedret enn dømt. Skal man opprette et internasjo­nalt tribunal for ISkrigerne bør kun representa­nter fra Syria, Irak. Libanon og Libya sitte der, da det er disse landene som har fått merke konsekvens­ene av USA og Nato-landenes støtte til IS og andre terroristg­rupper.

 ??  ?? OVERGIR SEG: IS-krigere i Syria. Innfelt over: Faksimile av Agderposte­ns lederartik­kel 12. mars.
OVERGIR SEG: IS-krigere i Syria. Innfelt over: Faksimile av Agderposte­ns lederartik­kel 12. mars.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway