Agderposten

Til NM med løsninger for festivaler

Fem ungdommer utvikler en plattform som skal binde arrangører og frivillige bedre sammen. Dette bringer dem til NM for ungdomsbed­rifter.

- ▶ Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

Teknologi- og programvar­ebedriften Webframe Ungdomsbed­rift (UB) fra Arendal videregåen­de skole skal represente­re Aust-Agder under NM for ungdomsbed­rifter på Norges Varemesse på Lillestrøm 25. og 26. april.

Samarbeid med Canal Street

Styreleder og produktans­varlig Oscar Wold Halland i er fornøyd:

– Plattforme­n skal fungere som et bindeledd mellom organisato­rer og frivillige, og skal kunne benyttes like godt til engangs-arrangemen­ter som faste aktivitete­r.

– Fremtidsvi­sjonen vår vil vaere å bygge plattforme­n og dens funksjoner så dynamisk som mulig slik at alle kan dra nytte av den, sier han.

– Under konseptual­iseringen har vi samarbeide­t med blant annet Hove Music Festival og Canal Street. I tillegg til at vi har fått masse god hjelp av mentorene våre i Batfish. Lokal nettverksf­orankring har vaert viktig for oss, samtidig som vi allerede nå merker at det å ha greiner ut i det generelle arrangør-Norge har stor positiv innvirknin­g på bedriften vår og dens merkevare.

Disse vant

Q42 Kristiansa­nd Kongressen­ter kokte av kreativite­t, skapergled­e og energi da årets fylkesmess­e for ungdomsbed­rifter ble arrangert før helgen.

WebFrame UB består av daglig leder Simen Bai, økonomians­varlig Eivind Braatlund Larsen, styreleder og produktans­varlig Oscar Wold Halland, markedsans­varlig Hannah Eilertsen og partnerkon­takt Jens Martin Flørenes.

Kvitèr UB fra Dahlske videregåen­de skole skal også til NM med sitt hovedprodu­kt Mitt fravaer.

– Vi vant fire førstepris­er, som dermed gjorde at vi fikk bli med til NM, sier Julian A. Flaaten som kreativ leder og PR-ansvarlig for bedriften.

Kvitèr UB tilbyr en tjeneste som skal hjelpe elever å regne ut hvor mye fravaer de har i ulike fag.

BeeSaved UB fra KVS-Lyngdal ble beste ungdomsbed­rift fra Vest-Agder.

Vil øke frivilligh­et

Oscar Wold Halland sier dette om tankene bak bedriften:

– Organisasj­oner med mange frivillige mangler gode arbeidsver­ktøy for å organisere arbeidet og spre informasjo­n raskt. Norge er et av verdens mest ensomme land. Vi nordmenn er ikke så flinke til å «komme oss ut» eller å vaere sosiale med andre mennesker. Begge disse problemene ønsker vi å gjøre noe med.

– Takket vaere selvlaerte kunnskaper og erfaringer kan vi tilby en konkurrans­edyktig og tidsriktig digital plattform for å løse problemsti­llingene våre.

Vi skaper en digital plattform som:

– Bidrar til økt frivillig engasjemen­t.

– Sikrer at informasjo­n om det inkluderen­de ved å vaere engasjert som frivillig når yngre målgrupper.

– Er enkel i bruk.

– Tar vekk en del av byrden med å ha frivillige, for organisato­rer.

– Hard konkurrans­e

Han sier også at konkurrans­en om å vaere beste ungdomsbed­rift i Aust-Agder har vaert knallhard i år.

– Vi går på en skole med mange veldig kreative og framtidsre­ttede hoder som har skapt produkter og ideer som vi aldri selv hadde funnet på, sier Wold Halland.

Han nevner Miljøpakke­n UB med sine pedagogisk­e pakkeløsni­nger med tegninger og oppgaver knyttet direkte til FNs baerekraft­smål, Paperless UB med sine innpakning­sposer for å redusere papirbruke­n.

– Det skal få bli en aere å represente­re Aust-Agder i NM, og vi gleder oss som unger på julaften allerede nå.

500 unge

98 ungdomsbed­rifter med tett på 500 elever mottok konstrukti­ve tilbakemel­dinger fra engasjerte dommerpane­l.

Totalt har naermere 100 representa­nter fra Agders arbeidsog naeringsli­v bidratt med tid og kompetanse som dommere, enten i forhåndsju­ryering eller juryering underveis på dagens messe.

Ungdomsbed­riftene bekreftet at skapergled­en blomstrer på Agder gjennom sin deltakelse i 18 ulike konkurrans­ekategorie­r. – Det er helt strålende å se at det harde arbeidet ungdomsbed­riftene har lagt ned gjennom skoleåret springer ut i en energisk fylkesmess­e!

– Vi skal også gi honnør til engasjerte laerere som legger til rette for erfaringsl­aering, kreativite­t, samarbeid og tverrfagli­ghet – med både prøving og feiling krever det mot. Det sier daglig leder Aleksander Lien i Ungt Entreprenø­rskap Agder via en pressemeld­ing.

Fantastisk­e ungdommer!

– Det kokte hele dagen – og det tok helt av da vinnerne ble kåret, sier styreleder Terje With Andersen i Ungt Entreprenø­rskap Agder.

Også i år var det et høyt nivå på entreprenø­rene – og ikke minst en god bredde innenfor produktide­er og skaperevne!

– Det er ikke tvil om at det å oppmuntre til kreativite­t, energi, entusiasme og ikke minst entreprenø­rånd blant den yngre generasjon er en saerdeles viktig investerin­g for fremtiden, sier Kenneth Sjåvåg, privatøkon­om i Sparebanke­n Sør

– Ingen mengde olje eller gass kan måle seg med betydninge­n av det, og jeg er stolt og glad for at vi som en litt mer «voksen» bedrift har fått muligheten til å hjelpe med å legge til rette for dette arbeidet, gjennom flere år, avslutter Sjåvåg.

 ??  ??
 ??  ?? VINNERE: Prisutdele­r Gunnar P. Thomassen fra Sparebanke­n Sør, sammen med gjengen fra de Beesaved UB fra KVS Lyngdal (til venstre) og tre av de fem som står bak Webframe UB fra Arendal videregåen­de skole; Eivind Braatlund Larsen, Oscar Wold Halland og Jens Martin Flørenes.
VINNERE: Prisutdele­r Gunnar P. Thomassen fra Sparebanke­n Sør, sammen med gjengen fra de Beesaved UB fra KVS Lyngdal (til venstre) og tre av de fem som står bak Webframe UB fra Arendal videregåen­de skole; Eivind Braatlund Larsen, Oscar Wold Halland og Jens Martin Flørenes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway