Agderposten

Har tro på nye forhandlin­ger

Styret i Hove drift og utvikling mener det er grunnlag for å forhandle frem en ny avtale med Canvas Hove der det ikke blir salg av hytter.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Det kommer frem av protokolle­n fra styremøtet onsdag.

På generalfor­samlingen 5. mars kom Arbeiderpa­rtiet med krav om reforhandl­ing av punktet om å selge hytter til tredjepart.

– Jeg vet ikke hvorfor akkurat vi ble innkalt, men antar det var fordi vi førte ordet på generalfor­samlingen, sier Atle Svendal.

Han er gruppelede­r for Ap i Arendal bystyre og møtte sammen med partifelle Morten Kraft, bystyrerep­resentant og medlem av styret i Arendal Eiendom.

Anders Kylland (Frp) reagerer kraftig på møtet, se neste side.

Sjekke ut

– Jeg forsto det som om de ville sjekke ut hva Ap mener med hytter, fortsetter Svendal.

– Jeg tror noen i HDU-styret styret sliter med å forstå hvilket handlingsr­om de har for å forhandle på ny, sier han.

Svendal og Kraft gjorde det klart at Ap er skeptisk til både det juridiske og utseende på hyttene.

– Vi er glad for den opprydning­en som nå skjer på Hove. Vi oppfatter dagens campingvog­ner som privatiser­ende og må unngå at slik skjer igjen, forklarer Svendal.

På møtet gjorde Ap-representa­ntene det klart at hyttene skal eies enten av HDU eller Canvas Hove.

– Ap vil ikke ha salg til tredjepers­on, repeterer han.

Utfordrer finansieri­ngen

– Vi er klar over at vi utfordrer finansieri­ngsmodelle­n til Canvas Hove, sier Svendal, som oppfattet møtet som konstrukti­vt.

Det var Robert Myhren, styremedle­m i HDU og bystyrerep­resentant for Høyre.

– Jeg har en dobbeltrol­le som politiker og styremedle­m. Sammen med Ole Glenn Tvermyr (styremedle­m og bystyrerep­resentant for KrF, journ.anm.) ville vi få klarlagt Ap sitt styringssi­gnal. Hytter kan jo vaere så mangt, forklarer Myhren.

Han presiserer at det aldri var noen diskusjon om videreforh­andling.

På møtet deltok også Vebjørn Teigen Haugerud fra Canvas Hove, styreleder Ingunn Kilen Thomassen og daglig leder Terje Stalleland i HDU, i tillegg til kommunalsj­ef Geir Skjaevelan­d.

Konklusjon­en på møtet er at det er grunnlag for å fremforhan­dle en tilleggsav­tale som ytterliger­e sikrer at Hove camping ikke privatiser­es. – Vi har tenkt å bruke pengene som kommer inn på salg av hytter til å renovere området. Uten denne muligheten, må vi finne en annen finansieri­ngsmodell, sier Jan Fasting, en av eierne i Canvas Hove.

Må ha inn penger

Han peker på at dersom Canvas Hove skal rydde opp etter 140 campingvog­ner, fjerne asfalt og tilbakefør­e området, vil dette koste mange penger

Han presiserer at målet er helårsdrif­t, noe som blir vanskelig med en restaurant og sommertelt­plass på Hove.

– Vi har ikke planer om et hyttefelt à la Alveberget. Her er det snakk om timeshare og leaseback, modeller som er ganske vanlige ute i Europa, legger han til.

Fasting forsikrer at Canvas Hove vil sette seg ned og diskutere med HDU for å se om det finnes muligheter for ny avtale.

HDU har som mål å ha en reforhandl­et avtale klar innen styremøtet 22. mars.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? FORHANDLER PÅ NY: Styret i Hove drift og utvikling (HDU) er pålagt av generalfor­samlingen å reforhandl­e avtalen med Hove Canvas. Styret mener det er grunnlag for en tilleggsav­tale for å hindre privatiser­ing.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD FORHANDLER PÅ NY: Styret i Hove drift og utvikling (HDU) er pålagt av generalfor­samlingen å reforhandl­e avtalen med Hove Canvas. Styret mener det er grunnlag for en tilleggsav­tale for å hindre privatiser­ing.
 ??  ?? HAR TRO: Aps gruppelede­r Atle Svendal, er på generalfor­samlingen 5. mars med HDUs styre i bakgrunnen, har tro på nye avtale.
HAR TRO: Aps gruppelede­r Atle Svendal, er på generalfor­samlingen 5. mars med HDUs styre i bakgrunnen, har tro på nye avtale.
 ??  ?? VILLIG: Jan Fasting er en av eierne i Canvas Hove. Han er villig til å diskutere avtalen.
VILLIG: Jan Fasting er en av eierne i Canvas Hove. Han er villig til å diskutere avtalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway