Agderposten

Kritiserer Hovemøte med Ap-topper

– Jeg er helt satt ut av spill, sier gruppelede­r Anders Kylland (Frp). Han mener det er uakseptabe­lt at Hove drifts- og utviklings­selskap og Canvas Hove hadde møte med to arbeiderpa­rtitopper.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Frp-politikere­n reagerte kraftig da han fant ut at styret i Hove drifts- og utviklings­selskap (HDU) tirsdag hadde møte med to av generalfor­samlingens og bystyrets medlemmer, Atle Svendal og Morten Kraft. Begge represente­rer Arbeiderpa­rtiet, som er det største partiet i bystyret. På møtet deltok også Vebjørn Teigen Haugerud fra Canvas Hove AS. Det var ingen offentlig innkalling til dette møtet, men det er laget en foreløpig protokoll i etterkant.

Kylland fremla kritikken i formannska­pets møte torsdag.

– Formålet med møtet var altså å legge føringer for kravene fra generalfor­samlingen sammen med to utvalgte Appolitike­re. Ut fra dette har de laget en liste med punkter over hva som er akseptabel­t. Det er veldig overrasken­de at det foregår møter mellom enkeltrepr­esentanter og styret i en sak der det etterlyses åpenhet. Jeg har sjelden følt meg så satt ut av spill som i denne saken, sier Kylland.

Laget liste

På møtet ble det ifølge protokolle­n laget en liste over punkter som kan vaere mulige å forhandle seg frem til, og som generalfor­samlingen kan akseptere. Blant annet at det er grunnlag for å fremforhan­dle en tilleggsav­tale som ytterliger­e sikrer at Hove Camping ikke privatiser­es.

– Behov for oppklaring

Varaordfør­er Terje Eikin (KrF) svarte på Kyllands kritikk.

– En av styrerepre­sentantene i HDU hadde behov for avklaring for å forstå hva Arbeiderpa­rtiet egentlig mener. Styrets plikt er å imøtekomme de signalene som generalfor­samlingen gir, sa Eikin.

Kylland forteller at han ikke vet hvordan han skal håndtere saken videre.

– Når styret i HDU tar initiativ til å forberede en generalfor­samling med to utvalgte... ja, da kjenner man på det. Jeg har dette på dagsorden, sier Kylland.

Opposisjon­sleder Geir Fredrik Sissener (H) deler ikke Kyllands oppfatning.

– Det er greit med et oppklaring­smøte når man trenger det. Men jeg skal ha referat, slik at alle aksjonaere­r har tilgang på samme informasjo­n, sier Sissener. ▶

 ??  ?? – SATT UT AV SPILL: Gruppelede­r Anders Kylland (Frp) reagerer kraftig på møte mellom Hove drifts- og utviklings­selskap og to Ap-politikere.
– SATT UT AV SPILL: Gruppelede­r Anders Kylland (Frp) reagerer kraftig på møte mellom Hove drifts- og utviklings­selskap og to Ap-politikere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway