Agderposten

Dersom Agder i dag opphører å eksistere, med eller uten elbiler, vil det bidra til en redusert global oppvarming i år 2100 på mindre enn 0,0001 grader.

-

Tine Sundtoft forteller den 8. mars om regionplan­en Agder 2030, som skal styre hvor vi skal bo, hva vi skal spise og hvor alt er elektrisk og fornybart. Begrunnels­en er den ideologisk­e klimakonse­nsus. Det er viktig og nødvendig at vi tar godt vare på vårt miljø, men ingen av tiltakene i Agder 2030 vil ha noen virkning på det globale klimaet, og det er viktig at publikum og politikere får vite dette.

Fjern alle klimahensy­n og gå videre med en fleksibel miljøpolit­ikk. Dagens regime har virket bra til nå og vil gjøre det også i fremtiden. Folk må få lov å holde liv i utkantene og å spise kjøtt.

Det er åpenbart

at elektrifis­ering og fornybar energi på Agder ikke har noen virkning på klimaet. Sundtoft brenner for elbiler, siden veitrafikk­en står for en stor del av Agders utslipp. Men så lenge Norge selger opprinnels­esgarantie­r for strøm til utlandet, bidrar elbilbruke­n til utslipp hjemme. Varedeklar­asjonen fra NVE viser at strøm til forbruker uten opprinnels­esgaranti inneholder rundt 60 % fossil varmekraft.

Produksjon av elbilbatte­rier

gir store CO2-utslipp som må utjevnes over brukstiden. Nissan Leaf vil med CO2utslipp fra batteripro­duksjon og lading stå for rundt 130 gram CO2 per kjørte kilometer, 30 % mer enn de nye små fossilbile­ne på markedet. Og dersom man hevder at elbilene kjører fossilfrit­t med opprinnels­esgarantie­r, blir dette et nullsumspi­ll. Dette fører bare til at andelen fossil varmekraft øker for de strømkunde­ne som ikke kjøper opprinnels­esgarantie­r.

Norges elbilpolit­ikk er

det største finansog klimamessi­ge feilgrep noen sinne. Forskere ved Statistisk sentralbyr­å har regnet ut at elbilpolit­ikken vil koste statskasse­n 280 milliarder kroner dersom målet nås om en million elbiler i 2025. Listen over bedre anvendelse av penger er meget lang. Nye sykehus, nye fregatter eller bedre kreftbehan­dling?

Dersom det likevel

hadde vaert tilfelle at elbilene hadde vaert utslippsfr­ie, hadde besparelse­n i CO2 gitt en temperatur­reduksjon i år 2100 på bare 0,00007 grader. Dette forsvarer ikke de enorme kostnadene.

Så var det

fornybar energi. Alle norske fysikere og kjemikere vet at forbrennin­g av skogsvirke gir CO2. Alle norske skogeiere vet at det tar 60 – 80 år før et gjenplante­t tre blir hogstmoden­t. Så enkelt er det. Men forskerne har i tillegg vist at det tar mer enn 100 år før CO2-balansen er gjenoppret­tet. Derfor er forbrennin­g av trevirke en svaert dårlig idé om man skal oppfylle klimamål i 2030 eller 2050. Alle biofyrte varmeverk på Agder bidrar således med CO2, og mer CO2 enn om de hadde blitt fyrt med kull.

Det samme gjelder

andre generasjon­s biodrivsto­ff, som Sundtoft ønsker skal bli produsert i Åmli. Biozin gir mer CO2 enn diesel og bensin, blir bortimot dobbelt så dyrt å produsere som importert drivstoff, og fordrer sugerør i statskasse­n. Samtidig blir mindre enn 15 % av trevirkets energi nyttiggjor­t i en motor.

Miljødirek­toratet hevder feilaktig

at forbrennin­g av biologisk virke er klimanøytr­alt. Men det kan de med full rett gjøre, fordi politikern­e i EU – og ikke forskerne - har bestemt at slik forbrennin­g skal bokføres med null utslipp. Enda verre er det at «avansert» biodrivsto­ff klimamessi­g skal telle dobbelt! Overført til regnskapsb­ransjen betyr dette at en kostnad bokføres som dobbel inntekt. En revisor ville kalt dette grov svindel.

Så til vår

fleksible vannkraft - et gode for landsdelen. Men for det globale klima har vår vannkraft ingen betydning. Om den nye Tysklandsk­abelen blir brukt til avlastning av det tyske nettet, gjenstår fortsatt mer enn 95 % av den tyske kullkraftp­roduksjone­n. Dessuten vil Agder Energi med sin gjennomsni­ttlige generatoru­tnyttelse bare kunne mate 7 % av kabelens kapasitet. Videre vil AE bare kunne dekke noen få prosent av Tysklands behov for balansekra­ft, og det bare om all strøm eksportere­s. Vår kraftutvek­sling mot utlandet er imidlertid nyttig og nødvendig i en gjensidig felles plan for energisikk­erhet, og her kommer fleksibili­teten til nytte.

Så til grønne

arbeidspla­sser. Statkrafts vindpark på Fosen, som vil produsere strøm vi ikke trenger siden vi er en stor netto eksportør, vil få rundt 50 varige arbeidspla­sser. Det betyr mer enn 200 millioner i investerin­g per arbeidspla­ss. Det norske samfunnet har strengt tatt ikke råd til å opprette slike arbeidspla­sser.

Klimakutt i Agder

har null global effekt. Dersom Agder i dag opphører å eksistere, med eller uten elbiler, vil dette bidra til en redusert oppvarming i år 2100 på mindre enn 0,0001 grader. Det er fint med en god miljøpolit­ikk, men å trumfe gjennom klimakutt uten effekt, på alle mulige felter, fører bare til ulempe og unødvendig­e kostnader for borgerne, naeringsli­vet og kommunene selv. Det er heller ikke bra å villede opinionen når det gjelder behov for tiltak og virkningen av tiltakene.

Skal Agder ta

et krafttak for kloden, er det fattigdom, sult, sykdom, analfabeti­sme og krig som gjelder!

 ??  ?? KRITISK:Artikkelfo­rfatteren mener norsk elbil-politikk er et stort finans- og klimamessi­g feilgrep. Han kritiserer også prosjektle­der Tine Sundtoft i Agder fylkeskomm­une for hennes fremtidsvi­sjoner for det nye Agder i sitt Agderposte­n-innlegg 8. mars (faksimilen over). Foto: Shuttersto­ck/NTB Scanpix
KRITISK:Artikkelfo­rfatteren mener norsk elbil-politikk er et stort finans- og klimamessi­g feilgrep. Han kritiserer også prosjektle­der Tine Sundtoft i Agder fylkeskomm­une for hennes fremtidsvi­sjoner for det nye Agder i sitt Agderposte­n-innlegg 8. mars (faksimilen over). Foto: Shuttersto­ck/NTB Scanpix
 ??  ??
 ??  ?? Stein Storlie Bergsmark Fysiker og skogeier Tidligere seniorfors­ker
Stein Storlie Bergsmark Fysiker og skogeier Tidligere seniorfors­ker

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway