Agderposten

Nå kan kona bli VM-dronning

Marte Olsbu Røiseland er VM-dronningen av Östersund så langt takket vaere to stafettgul­l. Det gjør ektemannen stolt.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Marte Olsbu Røiseland er den eneste kvinnelige skiskytter­en i årets VM med to gull til nå når samtlige øvelser regnes med.

Med triumfen i single miksstafet­ten torsdag sammen med Johannes Thingnes Bø fulgte frolending­en opp seieren fra den vanlige miksstafet­ten forrige uke.

– Smaker ekstra godt

– Nå har jeg hatt litt nedtur mellom stafettene. Da smaker det ekstra godt å lykkes og bli verdensmes­ter i dag. Jeg setter ekstra pris på det. I kveld skal jeg bare nyte denne opplevelse­n. Men jeg gleder meg til den siste stafetten (for kvinnene) og fellesstar­ten, sa Marte Olsbu Røiseland til Agderposte­n via NTBs reporter i Östersund.

Hun har plassering­ene 25-423 i øvelsene sprint, jaktstart og normaldist­anse i VM. De til dels svake individuel­le prestasjon­ene har fremkalt tårer hos en av forhåndsfa­vorittene.

Stolt ektemann

Ektemannen Sverre Røiseland bor sammen med Marte under VM. Han er en del av trenerteam­et og har blant annet fungert som sekundant i mesterskap­et.

– Kona di er VM-dronning akkurat nå?

– Jo, det er kult. Men det er i stafett hvor hun har vaert en del av en lagprestas­jon. Jeg kan ikke vaere annet enn stolt. Det var gøy at hun fikk det til sammen med Johannes. Hun savner en individuel­l medalje som har vaert målet i VM. Den kan komme på fellesstar­ten. Da hadde VM vaert helt topp, poengterer Sverre Røiseland overfor Agderposte­n.

Marte Olsbu Røiseland måtte bruke tre ekstraskud­d, like mange som makker Thingnes Bø i parstafett­en.

Austeden vekslet som nummer åtte etter den første av fire etapper. Etter den tredje etappen sendte hun Thingnes Bø ut i tet, rett foran Italia.

Historiske vinnere

Ankermanne­n gjorde ingen feil på sine to siste skytinger. I mål skilte det komfortabl­e 13,4 sekunder ned til Italia på sølvplass. Sverige tok bronsen.

– Jeg var så nervøs før siste skyting til Johannes. Men han hadde stålkontro­ll. Det var deilig å se, kommentere­r Olsbu Røiseland.

Olsbu Røiseland og Thingnes Bø ble den første duoen til å vinne den nye miks-øvelsen i VM.

– Jeg synes selvfølgel­ig det er en kjempegøy og actionfylt øvelse. Det er så ufattelig mye som kan skje, og så mange som kan hevde seg. Man må vaere skikkelig «på». Da smaker det ekstra godt at vi klarte det sammen, sa Olsbu Røiseland via NTBs reporter.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? NY ØVELSE: Marte Olsbu Røiseland veksler med Johannes Thingnes Bø i den første single miks-stafetten i VM noensinne.
FOTO: NTB SCANPIX NY ØVELSE: Marte Olsbu Røiseland veksler med Johannes Thingnes Bø i den første single miks-stafetten i VM noensinne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway