Agderposten

−Jeg ble kvitt min oppblåste mage

-

ANETTE ADAMSEN har vaert plaget med en oppblåst mage i mange år.

– Magen føltes ofte stinn og hard, som om det lå en fotball der inne. Noen gang ble den så oppblåst at venninnene mine sa at jeg så gravid ut, ler Anette.

– Enkelte dager var verre enn andre, men jeg husker bare så alt for godt med gru de årene Kjenner du deg igjen? Om morgenen er magen flat og du føler deg bra, men etter flere måltider i løpet av dagen, blir følelsen av oppblåsthe­t mer og mer plagsom.

Mange nordmenn plages med oppblåsthe­t og fenomenet «BALLONGMAG­E» som følge av dårlig fordøyelse. For mye fet og sukkerhold­ig mat med få fiber kan vaere noen av faktorene i hverdagsko­sten, som gir oppblåst mage eller treg mage.

Hvorfor plages mange av oppblåst mage?

Fett og fiberløse karbohydra­ter gjør det vanskelig å fordøye maten i tarmen.

Kombinert med stillesitt­ende livsstil kan tarmen begynne å jeg var leder på et supermarke­d, sier hun.

– Det var bare å ”glemme" den trøblete magen”, og jobbe videre, forteller hun og utdyper:

– Jeg kjøpte altså alltid buksene mine et nummer for store, ellers kunne jeg ikke bruke de jobbe langsomt, resultatet er at tarminnhol­det samler seg opp.

Opphoping av AVFALLSSTO­FFER i tykktarmen kan sette i gang prosesser som forårsaker en rekke forskjelli­ge gassdannel­ser. Det kan blåse opp magen, er ubehagelig og gjør vondt.

Mange ser seg nødt til å legge seg på sofaen etter middag, fordi det er det eneste de orker. Og det bare fordi man spiser et måltid mat. Etter hvert blir det til en ond sirkel.

Setter seg på magen.

De fiberløse karbohydra­tene er de største synderne i kostholdet vårt. Hvitt brød, ris, kaker og poteter gir eksplosiv naering til gjaeringsp­rosessen i magen. I tillegg på ettermidda­gen og kvelden, minnes hun.

Den OPPBLÅSTE MAGEN hindret etterhvert Anette i å delta i sosiale aktivitete­r. Hun hadde rett og slett ikke overskudd etter en lang dag med stort ubehag forteller hun stille.

Vendepunkt og løsning.

– Jeg hadde prøvd stort sett alt, fra kjerringrå­d til diverse produkter fra den lokalehels­ekostbutik­ken, men det var moren min som fant LØSNINGEN, minnes hun.

Moren hadde sett en annonse for MACOFORM og anbefalte henne å prøve de naturlige tablettene med løvetann og artisjokk. Det viste seg å vaere den riktige løsningen og Anette er henne evig takknemlig.

– Den oppblåste magen forsvant raskt, og Macoform har nå blitt en fast del av morgenritu­alet mitt nå. Jeg har definitivt ikke tenkt å stoppe, sier en veldig fornøyd Anette. blir et overskudd av ”raske”, fiberløse karbohydra­ter omdannet til fett.

Hva kan du gjøre selv?

Hvis du søker å unngå mageproble­mer, kan du sette i gang fordøyelse­n din med naturstoff­ene i produktet Macoform.

LØVETANN i Macoform kan stimulere fordøyelse­n og dens prebiotisk­e effekt bidrar til å skape velvaere i tarmene. Kostfibere­t i ARTISJOKK kan støtte fordøyelse­sflyten og kan bidra til normal funksjon i tarmkanale­n.

Macoforms plantestof­fer har en bred virkning og er et godt valg for en fordøyelse uten luftplager, oppblåsthe­t og følelse av stinnhet.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway