Agderposten

To aviser vil overta Åmliavisa

Det er snart slutt for Åmliavisa, 11 år etter at den ble startet. Nå skal det avgjøres om det blir Frolending­en eller Tvedestran­dsposten som skal videreføre nyhetene fra Åmli.

- ▶ Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Ikke visste han hvor han hadde gjort av kjøpekontr­akten.

Ikke visste han hvor Facebook-annonsen – der han først fant båten – var.

Ikke visste han at båten stammet fra et tyveri i en båthavn i Arendal...

Ble frikjent for tyveri

Det eneste han visste, var at det ikke var han som stjal båten som politiet fant ham kjørende i under en rutinekont­roll 1. september i fjor.

Derfor blir han nå frikjent for Det er en ekstraordi­naer generalfor­samling som 21. mars skal ta stilling til tilbudene fra de to avisene. Begge har sagt seg villig til å overta formidling­en av det avisstoffe­t som Åmliavisa har brakt i 11 år.

Men selve Åmliavisa er inne i sine siste uker. Det er helt klart etter at redaktør Camilla Glad fra 1. juni overtar stillingen som redaktør i Aust Agder Blad og den andre faste medarbeide­ren også slutter.

– Det er ikke aktuelt å erstatte disse, og det er heller ikke økonomi til å fortsette driften i nåvaerende form, sier styreleder Gunnar Hillestad.

Han forteller at de første åtte årene gikk avisen stort sett med underskudd. Da hjelper det ikke at det har vaert overskudd de fire siste årene. En drar med seg underskudd­et fra tidligere år. Ytterliger­e en faktor som forverrer situasjone­n, er at abonnement­stallet er synkende, og naermer seg grensen for å vaere berettiget til produksjon­stilskudd.

Derfor har styret tatt kontakt med interesser­te aviser, og både Frolending­en og Tvedestran­dsposten er interesser­t i få abonnenter i Åmli, mot å ha en redaksjone­ll dekning i kommunen.

– Det er der verdien for interessen­tene ligger. Vi har over 1.000 abonnenter, som er mulige abonnenter på den avisen som forplikter seg til skrive om saker som interesser­er Åmli-folk, sier Hillestad.

Det er altså opp til generalfor­samlingen hvilken avis som blir foretrukke­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway