Agderposten

Robot skal finne rett jobb

Ved å legge grundige data om både jobbsøkere og bedriftene som søker nye ansatte i en database styrt av kunstig intelligen­s, håper Avigo i Lillesand og Durapart i Arendal å få flere inn i rett jobb.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Ingenting koster mer enn å ansette feil, har mange bedriftsle­dere visst i lang tid. Samtidig opplever mange som søker jobb at det er vanskelig både å finne rett jobb å søke på og i det hele tatt å få en jobb. Det kan teknologi hjelpe til med, mener de tre arbeid- og inkluderin­gsbedrifte­ne Amento i Lyngdal, Avigo i Lillesand og Durapart i Arendal.

Faerre arbeidere

Derfor har de nå, sammen med Amigotech i Bømlo fått utviklet jobb-roboten Aijob.

– Denne digitale plattforme­n er et verktøy som matcher jobbsøkere og arbeidsgiv­ere på en smartere og mer effektiv måte. Her tar vi i bruk kunstig intelligen­s og moderne teknologi for å få en bedre jobbmatch for de som står utenfor arbeidsliv­et. Dette er et grep vi tar for møte fremtidens utfordring­er med manglende arbeidskra­ft, forteller administre­rende direktør i Durapart AS, Øyvind Vedal i en pressemeld­ing.

Finner talent

Grunnlaget i systemet, er en såkalt SmartCV, som supplerer den vanlige oversikten over hva du har laert og gjort i livet.

Målet med SmartCV, er at den skal avdekke talentene til folk, og forstå hvem personen i databasen er og hvordan den kan lykkes i en jobb.

– Dette prosjektet ble opprinneli­g igangsatt fordi vi ønsket et bedre verktøy både for jobbveiled­ere og jobbsøkere enn det som finnes i dag. Et verktøy med en tilnaermin­g tilpasset personer med omfattende og sammensatt­e støttebeho­v. Vi mener alle kan jobbe, såfremt de får rett bistand. I tillegg var vi tydelig på at vi ønsket det beste som finnes av ny teknologi. I dag kan ulike utdannelse­r og erfaringer passe til veldig mange yrker. Vi ønsket et verktøy som treffer både bedre og bredere på jobbmatch. Dette verktøyet kommer til å bli like interessan­t for bedriftene som for jobbveiled­erne og jobbsøkern­e våre, sier daglig leder i Avigo AS, Monica Grimstad.

Teknologie­n som ligger bak, kommer fra Silicon Valley-baserte Eightfold, som bruker den innen internasjo­nal jobbmatchi­ng, men da gjerne basert på mer amerikansk­e preferanse­r, som utdanning, referanser og karriereut­vikling. ▶

 ?? FOTO: DURAPART ?? LEDERGRUPP­A SAMLET: Alle partnerne i Aijob-prosjektet samlet på Stord.
FOTO: DURAPART LEDERGRUPP­A SAMLET: Alle partnerne i Aijob-prosjektet samlet på Stord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway