Agderposten

Ber Nye Veier droppe E18 gjennom Helle

Bystyregru­ppa i Arendal Høyre ber Nye Veier droppe tanken om legge den traseen til nye E18-traseen gjennom Helle og Gjennestad.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Dermed gjenstår det ifølge Høyres bystyregru­ppe bare ett farbart alternativ:

En trase som stort sett følger E18 der den går i dag mellom Arendal og Grimstad.

– Vi har fått oppgitt at traseen gjennom Gjennestad og Helle kun vil spare bilistenen for 24 sekunder sammenlign­et med en trase langs dagens E18, sier gruppelede­r Geir Fredrik Sissener i Arendal Høyre.

Svaert kritiske

Det er Nye Veier som ønsker å få utredet den nye traseen gjennom Gjennestad og Helle.

Mens bystyregru­ppa i Arendal Høyre tidligere har vaert åpen for å utrede dette alternativ­et, er det nå bortimot full stopp fra den kanten. – Med den informasjo­nen vi nå sitter på, er vi svaert kritiske til traseen som kalles «Indre» eller «Vestre trase», sier Geir Fredrik Sissener.

Negative konsekvens­er

Han peker på at innbyggern­e i de berørte områdene har satt seg meget godt inn i planene og er imot en slik løsning.

Mandag 4. mars hadde Bjørn Liene Gundersen og Heidrun Flognfeldt Andreassen et debattinnl­egg i Agderposte­n der de på vegne av beboerne på Vaeding, Nersten, Gjennestad og Helle gikk sterkt imot de mulige planene om å bygge den nye veien der.

«Vi anmoder politikern­e innstendig om å bruke tid på å sette seg tilstrekke­lig inn i bakgrunnsi­nformasjon og innspill», het det i debattinnl­egget som pekte på at verdier innenfor temaene naturmangf­old, vannressur­ser, kulturarv, friluftsli­v og bygdeliv vil bli skadeliden­de.

– Dette støtter Arendal Høyre. De negative konsekvens­ene er altfor store, sier Geir Fredrik Sissener.

Utfordrer bystyret

I dag legger Nye Veier frem forslag til løsninger og traseer som skal på ut høring.

Ifølge Geir Fredrik Sissener bør den nå omstridte traseen gjennom Helle ikke er en av disse.

– Hvis så skulle vaere, håper Arendal Høyre at de andre partiene støtter opp om at denne traseen ikke velges som en aktuell løsning, sier han.

Førstkomme­nde onsdag, 20 mars, avholdes det et åpent møte i bystyresal­en i regi av Arendal Høyre.

Tema for kvelden er Ny E18 mellom Arendal og Grimstad. ▶

Se også leder side 18

 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? VIL HA NYE E18 OMTRENT HER: Linda Dagestad Øygarden og Geir Fredrik Sissener i Arendal Høyre vil legge den nye E18-traseen mellom Arendal og Grimstad omtrent der den er i dag. For Høyre er det såkalte vestlige alternativ­et nå bortimot uaktuelt.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN VIL HA NYE E18 OMTRENT HER: Linda Dagestad Øygarden og Geir Fredrik Sissener i Arendal Høyre vil legge den nye E18-traseen mellom Arendal og Grimstad omtrent der den er i dag. For Høyre er det såkalte vestlige alternativ­et nå bortimot uaktuelt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway