Agderposten

Vil vaere en unnfallenh­et som ikke er Arendalsuk­a verdig

Arendalsuk­a advares, lyder en overskrift i Agderposte­n 7. mars. Advarselen er, av alle, kommet fra Antirasist­isk senter – som frykter at Arendalsuk­a vil miste legitimite­t dersom «Alliansen» og «SIAN» får delta.

- Per Egil Helling, Lillesand

Du store all verden! Senere var det Bjørn Davidsen, medforfatt­er til «Aust-Agder under okkupasjon­en», som ønsket å kneble det frie ord. Her beskylder han den «borgerlige» pressen for veik kamp mot brunt politisk grums. Selv om dette er riktig, er det langt derfra til å påstå at dette var årsaken til den aktuelle okkupasjon­en og undertrykk­else.

Her var det dessverre den veike Arbeiderpa­rti-ledede regjering som ikke sørget for å ruste opp forsvaret, hverken i forbindels­e med vår nøytralite­tserklaeri­ng eller generelt (kanskje unødvendig å nevne det brukne gevaers politikk). Vil derfor gi noen eksempler fra Arbeiderpa­rtiets mange feige og uforståeli­ge handlinger som, med korte avbrudd, satt med regjerings­makten i 30-årene og fra 1935 til 1965.

Da invasjonen, som var varslet via flere og ulike kanaler, ble et faktum, ble rullebanen­e som engelskmen­nene hadde bombet om natten tidlig neste dag reparert etter formannssk­apets beslutning i Oslo kommune – slik at tyske fly kunne lande og ta av. Det kunne nevnes mange eksempler, men velger å avslutte med det ryggløse og feige presidents­kapet, som med et klart flertall i Stortinget ba Kongen abdisere.

Å nekte Alliansen og SIAN rett til å fremme sine synspunkte­r vil vaere en unnfallenh­et som ikke er Arendalsuk­a verdig. (Innlegget er forkortet. Red.)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway