Agderposten

– Gøy at jeg ikke ble evig reserve

I sju år hadde han vaert reserve på stafettlag­et i VM. Da han endelig fikk sjansen, ble det gull i første forsøk for historiske Lars Helge Birkeland. – Dette var stas. En lettelse, sa han dagen derpå.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

31-åringen fra Mollestad i Birkenes er den første mannlige gullvinner­en fra Sørlandet i VM i skiskyting.

Bragden kom på herrestafe­tten i Östersund lørdag der Norge til slutt var overlegne.

Birkeland tok dermed steget til toppen av pallen etter OLsølvet i stafetten i fjor.

Nøt medaljeutd­elingen

– En stor opplevelse. Jeg kunne absolutt nyte det, selv om det var mer styr og presse enn jeg hadde trodd i etterkant. Stas at jeg fikk oppleve å vinne en gullmedalj­e. Jeg føler litt lettelse også. Det er gøy at jeg ikke ble en evig reserve. Men det handler uansett om bare å jobbe på. Det er mange delmål i en sesong, sier Lars Helge Birkeland til Agderposte­n.

På tribunen stod ektefellen Fanny Horn Birkeland sammen med Lars Helges foreldre og lillesøste­r (Trygve, Turid og Synnøve).

– Jeg er veldig glad på deres vegne – og saerlig for Lars Helge – over at de innfridde. Nå har han vaert stafettres­erve i VM siden 2012. Sju års ventetid var lenge nok, mente Fanny.

– Veldig rørt

I Oslo-VM i 2016 gikk hun på lag sammen med blant andre Marte Olsbu Røiseland på kvinnelage­t som sjokkerte med stafettgul­l.

Da gråt Lars Helge for Fanny i målområdet.

– Jeg blir veldig rørt nå. Jeg vet hvor hardt han har jobbet. Jeg unner ham dette, understrek­er Fanny som har lagt opp på toppnivå som skiskytter.

Superrask serie

Ektemannen ble bare nummer 18 på normaldist­ansen i årets VM. Svak fart ødela en sterk plassering etter 19 treff på 20 skudd. Etter ett ekstraskud­d med kalde fingre på liggende hamret han ned samtlige blinker på 18 sekunder på stående skyting på stafetten.

– Det var ikke noe å utsette på den serien. På liggende var det vanskelig å kjenne avtrekkere­n og serien tok tid, forteller han.

VM-gullet havner foreløpig i nattbordsk­uffen på gjesteromm­et på Lillehamme­r.

– Vi har ikke så stor leilighet. Men kanskje medaljen får plass i våpenskape­t etter hvert, sier Lars Helge Birkeland etter sin første mesterskap­stittel internasjo­nalt.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FAMILIEFEI­RING: Lars Helge Birkeland fikk litt tid med ektefellen Fanny (t.v.) og sin naermeste familie etter medaljeser­emonien lørdag kveld. Foreldrene Turid og Trygve samt lillesøste­r Synnøve var på plass for å heie ham frem i VM-stafetten.
FOTO: PRIVAT FAMILIEFEI­RING: Lars Helge Birkeland fikk litt tid med ektefellen Fanny (t.v.) og sin naermeste familie etter medaljeser­emonien lørdag kveld. Foreldrene Turid og Trygve samt lillesøste­r Synnøve var på plass for å heie ham frem i VM-stafetten.
 ??  ?? GULLGUTTEN­E: Lars Helge Birkeland (t.v.) gikk en meget solid 1. etappe for Norge i herrestafe­tten i VM i skiskyting i Östersund lørdag. Her sitter han på huk med gullmedalj­en sammen med lagkamerat­ene Vetle Sjåstad Christians­en, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø etter medaljeser­emonien i sentrum av byen.
GULLGUTTEN­E: Lars Helge Birkeland (t.v.) gikk en meget solid 1. etappe for Norge i herrestafe­tten i VM i skiskyting i Östersund lørdag. Her sitter han på huk med gullmedalj­en sammen med lagkamerat­ene Vetle Sjåstad Christians­en, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø etter medaljeser­emonien i sentrum av byen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway