Agderposten

En sterk svekkelse av tillit både til HDU, selskapet Canvas og prosessen. Vi stiller mistillits­forslag overfor styret i HDU.

Vi ønsker at Hove skal beholdes som et friområde med verdier som har blitt satt pris på i mange tiår. Det som har skjedd de seinere månedene har skapt mistillit til de som forvalter disse interessen­e.

- Rune Saevre Einar Krafft Myhren Bystyregru­ppa SV

Hove Drifts- og Utviklings­selskap AS (HDU) må vurdere sin rolle, og planer for området må styres gjennom en åpen demokratis­k prosess.

HDU har vaert et organ som I løpet av mange år har gjort en god forvaltnin­g av Hove leir og som har vaert aktivt fulgt opp av Arendals bystyre. Det seineste året har det skjedd en dreining til også å gjelde Hove Camping. Dette har ikke vaert presentert for det politiske miljø på en tilfredsst­illende og åpen måte.

På høsten 2018 ble det presentert planer for Hove som HDU hadde framforhan­dlet. Det hadde skjedd innenfor et lukket miljø av styret i HDU og enkelte representa­nter fra det politiske miljø. Resultatet ble offentligg­jort etter en konkurrans­e mellom noen, rundt 30 interesseg­rupper eller selskaper. En av disse gruppene ble valgt ut. En av representa­ntene i styret trakk seg i forkant av dette, fordi personen hadde interesser i det som siden ble vinnerutka­stet. Han hadde altså vaert med på å legge premissene for konkurrans­en som han senere deltok i. Dette er etter vårt syn ikke tilfredsst­illende!

Etter at HDU hadde valgt vinnerutka­st, gikk deltagere i HDU ut med presentasj­oner og argumenter­te for vinnerfors­laget. Samtidig la selskapet Canvas fram sine planer. Dette vekket en forståelig reaksjon fra sterke interesseg­rupper og brukere av Hoveodden. Dette skapte en sterk svekkelse av tillit både til HDU, selskapet Canvas og prosessen. Dette ga SV straks svaert misfornøyd­e signaler på både i presse og i politiske organer. Vi vil som følge av dette stille et mistillits­forslag overfor styret i HDU. Det grunner seg i prosessen som er gjort og ført av styret. Dessuten har dette resultert i et forslag om privatiser­ing, nedbygging og urealistis­ke planer for Hoveodden. Vi mener at det må omorganise­res og opprettes et kommunalt, åpent demokratis­k organ som skal styre det videre arbeidet på Hove, rundt den etablerte nasjonalpa­rken.

Som en del av et åpent politisk miljø krever SV at det skal vaere en demokratis­k prosess på hva som skal skje på Hoveodden. Den planproses­sen som vi krever skal følges i slike saker, vil vi holde åpen og engasjeren­de.

Det prosjektet HDU har framforhan­dlet skal ikke gis noen mulighet for å føre til erstatning­skrav mot enkeltpers­oner i styret. Eventuelle erstatning­skrav må HDU som selskap og eventuelt kommunen som eier håndtere. Den demokratis­ke åpne prosessen skal avgjøre hvem og hvordan Hoveodden skal forvaltes for ettertida. Dette er et område med så store naturkvali­teter og friluftsin­teresser at det må fortsatt prege forvaltnin­gen av området.

 ??  ?? MANGLENDE TILLIT: Fra styremøtet i Hove Drifts- og Utviklings­selskap (HDU) 13 mars i år. Fra venstre daglig leder Terje Stalleland, styreleder Ingunn Kilen Thomassen, Robert Myhren, Ole Glenn Tvermyr, Jørn Rosseland, Katrine Berli, Nils Johannes Nilsen og Vibeke Svantesen. Foto: Agderposte­n-arkiv
MANGLENDE TILLIT: Fra styremøtet i Hove Drifts- og Utviklings­selskap (HDU) 13 mars i år. Fra venstre daglig leder Terje Stalleland, styreleder Ingunn Kilen Thomassen, Robert Myhren, Ole Glenn Tvermyr, Jørn Rosseland, Katrine Berli, Nils Johannes Nilsen og Vibeke Svantesen. Foto: Agderposte­n-arkiv
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway