Agderposten

Tror det blir en av de viktigste saker i valget

I fjor tok 370 kommuner inn ikke mindre enn 14,2 milliarder kroner i eiendomssk­att. Det er en økning på 610 millioner kroner, eller 4,3 prosent, sammenlign­et med 2017.

- Sivert Bjørnstad Finanspoli­tisk talsmann, FrP

Det synes jeg er en trist utvikling, og det viser at mange kommuner ikke eier magemål og ikke evner å prioritere. Kommune-Norge har nå en bedre økonomi enn på svaert mange år, derfor burde det virkelig vaere rom for å senke skattetryk­ket for egne innbyggere.

FrP er prinsipiel­t i mot eiendomssk­atten fordi det er en usosial skatt som verken tar hensyn til hvor mye gjeld du har eller hvor stor inntekt du har. Vi mener også at et hjem ikke bør vaere et skatteobje­kt. Statistikk­en for fjoråret viser også at de rødgrønne i Oslo krever inn over 10 prosent av eiendomssk­atten i hele Norge gjennom å ta inn 1,48 milliarder kroner fra innbyggern­e sine i fjor.

Det rødgrønne byrådet innførte i 2016 eiendomssk­att i Oslo. Det året tok de inn 266 millioner kroner. Bare to år senere har altså beløpet mer enn femdoblet seg.

Dette viser bare så alt for godt at når denne skatten først er innført så kan den økes raskt, og nesten like ille: prioriteri­ngssvake politikere som byrådslede­r Raymond Johansen blir fort avhengige av den.

FrP er det eneste partiet som ønsker å fjerne kommunenes mulighet til å skrive ut eiendomssk­att. Vi vil helst ha den helt bort, og vi er nå på god vei. Jeg tror eiendomssk­att vil bli en av de viktigste sakene i det kommende kommune-valget, og jeg tror nå folk begynner å bli lei. Den sikreste måten å sørge for at eiendomssk­atten blir trappet ned og faset helt ut på er å gi din stemme til FrP i høsten valg. (Innlegget er forkortet. Red.)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway