Agderposten

Overveier å legge opp

- Espen Hartvig, NTB sporten@agderposte­n.no

SKISKYTING: Den tyske skiskytter­stjernen gir ingen garantier for at hun blir å se på startstrek­en også neste sesong.

Etter søndagens verdenscup­finale sa Laura Dahlmeier at hun først i løpet av våren til ta en beslutning på hvordan framtiden ser ut.

– Jeg skal ta stilling til hva som er viktig for meg, hvordan jeg føler meg og hva kroppen sier, sa 25-åringen.

Også for ett år siden trengte Dahlmeier betenkning­stid før hun bekreftet at karrieren fortsetter.

Denne sesongen har hun slitt med helseprobl­emer, men tok likevel to bronsemeda­ljer under VM i Östersund.

Tiden som kommer skal den fjellglade idrettsstj­ernen blant annet bruke til å bestige Irans høyeste fjell Mount Damawand. Toppen ligger på 5604 meter over havet.

Dahlmeier har tatt to OL-gull og sju VM-titler i karrieren. Under VM i østerriksk­e Hochfilzen i 2017 tok hun fem gull og et sølv. (©NTB) ▶ Bølgene rundt Sveriges tropp ble et sentralt tema på pressemøte­t på Ullevaal stadion mandag.

Medierappo­rter i Sverige forteller om flere misfornøyd­e spillere, mens Sveriges Fotballfor­bund og landslagss­jef Janne Andersson har tilbakevis­t alt.

– Jeg tror ikke at det preger dem så mye. Jeg tror på det Janne sier. Jeg kjenner ham jo godt, sa Lagerbäck mandag.

– Men det kan ta litt energi da man må svare på en del spørsmål.

Heldig

Håvard Nordtveit bruker heller ikke krefter på uroen i Sverige.

– Vi tenker ikke så mye på hva som skjer i den svenske troppen. Vi får det med oss, sa han.

Den norske landslagss­jefen tror tirsdagens kamp blir jevn.

– Ser man tilbake i tid, skulle man kalle Sverige favoritt. Nå tror jeg ikke det skiller så mye. Jeg kalte Sverige en mindre kopi av oss da vi gikk gjennom Sverige i dag tidlig (mandag), sa Lagerbäck.

– Det finnes flere likheter enn ulikheter mellom Norge og Sverige, tilføyde han.

Utspilt

Norge ble i perioder helt utspilt av Spania i Valencia lørdag. Tapet skulle vaert større, men spanjolene misbrukte mange sjanser.

Mot slutten kunne det norske laget ha fått med seg et poeng. Det ville i så fall vaert et lite ran.

Norge risikerer å tape sine to første kamper i en kvalifiser­ing for andre gang på rad. Den forrige startet med 0-3 mot Tyskland og 0-1 mot Aserbajdsj­an. Det var også starten på slutten for Per-Mathias Høgmos tid som landslagss­jef.

Lagerbäck var tidligere svensk landslagst­rener i mange år. Etter det hadde han suksess med Island før han sa ja til Norge.

Taus Nordtveit

Håvard Nordtveit

ville ikke gå inn på Spania-kampen da han fikk spørsmålet mandag. Landslagss­jef Lars Lagerbäck tilbakevis­te «et oppgjør med mediene».

Lagerbäck brøt resolutt inn før Nordtveit skulle svare på et spørsmål fra NRK.

– Jeg må få rette litt. Jeg har aldri tatt noe oppgjør (med pressen). Da har du totalt misforståt­t det. Bare så du bruker riktig ord i denne sammenheng­en, sa Lagerbäck.

Nordtveit ble sentral da Lagerbäck på eget initiativ tok opp medienes rapporteri­ng morgenen etter Spania-kampen. Den tapte Norge 1-2.

– Jeg pleier ikke å se så mye på det dere skriver, men denne gang gjorde jeg det med bakgrunn i noen spørsmål jeg fikk etter kampen. Under middagen tok jeg det opp med spillerne. Det var viktig å fortelle dem hvordan jeg og Perry vurderer kontra hvordan dere gjør det, sa Lagerbäck i Valencia søndag.

Nordtveit hadde en grov feilpasnin­g i forkant av straffesit­uasjonen som avgjorde kampen.

– Nå er jeg så å si ferdig med den kampen. Jeg er ferdig med det. Nå er vi tente på morgendage­ns kamp mot Sverige. Vi bruker energien inn mot det, sa Nordtveit.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway