Agderposten

Hvordan følger Arendals ordfører opp pliktene om tidlig innsats?

- Linda Øygarden 2.kandidat for Arendal Høyre

Mye har blitt bedre i norsk skole den siste tiden, men hvordan står det egentlig til i Arendalssk­olen? Gjennom Agderposte­n tidligere i høst, har Thore K. Karlsen satt tydelige spørsmål med saerlig to forhold som gjør at han er urolig for hvordan grunnskole­n i Arendal fungerer: Omfanget av spesialund­ervisning og mobbing.

Dette er bekymrings­fullt, samtidig vet vi at svaert mange unge også går ut av grunnskole­n uten å kunne de grunnlegge­nde ferdighete­ne som lese, skrive og regne tilstrekke­lig godt nok.

Arendal Høyres mål er at ingen elever skal gå ut av grunnskole­n uten å ha laert å lese, skrive og regne skikkelig. Elever som sliter, må få hjelp tidlig i skoleløpet, slik at de ikke blir hengende etter. Barn og unge har en iboende nysgjerrig­het etter å laere. Ingen elever skal slutte å rekke opp hånda. Derfor har regjeringe­n fått gjennomsla­g i Stortinget for å innføre en plikt for skolene til å gi ekstra oppfølging til dem som strever med lesing, skriving og regning.

Tidlig innsats handler også om god allmennped­agogisk undervisni­ng, å fange opp elever som opplever mobbing, spesialped­agogiske tilrettele­gging, familiesit­uasjoner eller psykiske plager. Vi skal gi dem den hjelpen og tilrettele­gging de trenger. Kan ordføreren svare på om dette blir gjort tilstrekke­lig i Arendal kommune?

Regjeringe­n har styrket skolehelse­tjenesten, saerlig innenfor psykisk helse, og forbedret samarbeide­t mellom hjem og skole. Samtidig er her også et langt stykke å gå. Det er en satsing Høyre skal fort- sette med, og vi gjør det for at de mest utsatte barna ikke skal falle fra, men få den hjelpen de trenger for å mestre skolehverd­agen og oppleve livsmestri­ng.

Med en offensiv retning fra statsminis­ter Erna Solberg og kunnskapsm­inister Jan Tore Sanner, må vi også ta grep lokalt og gjøre det vi kan for at skolene i Arendal kommunen skal vaere et sted der alle barn og unge lykkes. Tidlig innsats er viktig, det er nøkkelen til mestring, økt laeringsut­bytte, bedre helse og dermed økt livskvalit­et for enkelt menneske. Tidlig innsats favner hele livsløpet og er en formidabel, livslang oppgave for samfunnet og politikere som sitter med makten.

Hvordan følger ordføreren opp tidlig innsats i forbindels­e med de nye pliktene?

 ??  ?? ARENDALS-ORDFØRER: Robert C. Nordli blir utfordret i skoledebat­ten. Foto: Agderposte­n-arkiv
ARENDALS-ORDFØRER: Robert C. Nordli blir utfordret i skoledebat­ten. Foto: Agderposte­n-arkiv
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway