Agderposten

G19 EM-klare

Norges G19-landslag er klare for EM i Armenia til sommeren på bekostning av Tyskland. Gunnar Halles gutter slo Kroatia 3–2 i den siste kampen i kvalifiser­ingen.

-

Seieren kom etter to flotte scoringer fra Jørgen Strand Larsen og et solid norsk forsvarssp­ill. Dessuten sto målvakt Kristoffer Klaesson en veldig god kamp, og han holdt Norge inne i kampen gjennom hele 1. omgangen.

Da hjalp det lite at Tyskland slo Ungarn med 3–0 i sin kamp tirsdag. Norge endte med 7 poeng mot Tysklands 6.

Hjemmelage­t hadde noen gedigne sjanser de første 30 minuttene, men Klaesson reddet mesterlig ved fire-fem anledninge­r.

De norske spillerne var derimot farlige på sine sporadiske kontringsr­aid. Tre minutter før pause gjorde Strand Larsen 1–0. Det var helt imot spillets gang. Han ble frispilt av Tobias Christense­n som i trekket før hadde kombinert flott med Joshua Kitolano.

Det meste skulle gå Norges vei. Fem minutter etter pause satte Mario Vuskovic ballen i eget nett til 2-0-ledelse til Norge.

Strand Larsen, som til daglig spiller for Sarpsborg 08, økte til 3–0 etter en drøy times spill. Han headet en pasning fra Christense­n elegant i mål.

Snaue kvarteret før slutt reduserte Bosko Sutalo til 1–3. Backen Edvard Tagseth måtte ty til ulovlighet­er da han stoppet innbyttere Jurica Prsir inne i feltet noen minutter, og Ante Palaversa gjorde 3–2 på straffen.

Gunnar Halles mannskap åpnet med 0–0 mot Ungarn, men banket de tyske favoritten­e 1–0 lørdag. EM-sluttspill­et går i Armenia 14.- til 27. juli. (©NTB)

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SCORET: Sarpsborgs Jørgens Strand Larsen (til høyre) scoret to av målene i 3-2-seieren over Kroatia som sendte G19-landslaget til EM.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? I RETTEN: Henrik Kristoffer­sen i Oslo Tingrett.