Agderposten

Alt klart for åtte dager lang jazzturné

Inger Marie Gundersen og hennes fem mann store band legger ut på turné i Agder og Telemark.

- ▶ Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

Totalt åtte jazzklubbe­r i de tre fylkene får besøk av Gundersen i løpet av de åtte dagene turneen varer. De tre konsertene i Aust-Agder er Evje, Risør og Arendal. I tillegg skal hun innom Flekkefjor­d, Mandal, Kristiansa­nd, Skien og Bø i Telemark.

Den 62 år gamle jazzvokali­sten fra Arendal ga i fjor sommer ut sitt femte album med releasekon­sert for fullt hus på Canal Street-festivalen i hjembyen. Platen som har fått tittelen «Feels like home» fikk svaert gode kritikker, ifølge en pressemeld­ing fra Sørnorsk jazzsenter.

Gundersen har føttene godt plantet i melodiøs jazz, med et lydbilde som blander seg med pop. Hun tolker og formidler repertoare­t hun velger med originalit­et og saerpreg, skriver daglig leder i Sørnorsk jazzsenter, Jørn Størkson.

Stor i Asia

Siden 2005 har Gundersen turnert og holdt konserter både her hjemme, i Europa og ikke minst i Asia. Hun har blant annet gjennomfør­t flere turneer i Japan og til sammen 20 konserttur­neer i Sør-Korea hvor hun har en høy stjerne. For mange i Norge er hun ikke like godt kjent.

– Det er grunn til å anta at den nye platen og de åtte konsertene på hennes Sørnorsk jazzsenter-turné i Agder og Telemark vil bidra til å endre på det, sier Størkson.

Med seg på turneen har hun et knippe musikere: Jarle Vespestad (trommer), Audun Ramo (bass), Rasmus Solem (piano/synth), Per Willy Aaserud (trompet), Hallgrim Brattberg (gitar), Kristian Frostad (gitar)

 ?? FOTO: BIRGIT FOSTERVOLD ?? SCENEVANT: Inger Marie Gundersen har gjennom sin karriere blitt vant til å reise på turné og stå på scenen.
FOTO: BIRGIT FOSTERVOLD SCENEVANT: Inger Marie Gundersen har gjennom sin karriere blitt vant til å reise på turné og stå på scenen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway