Agderposten

Ordfører falt ned fra tre: Tilbake på jobb med brudd i ryggen

Fredag falt Arne Thomassen ned fra et tre og pådro seg brudd i ryggen. Tirsdag var han tilbake på jobb.

- ▶ Heidi Løland Andersen, Lillesands-Posten

– Jeg var skikkelig uheldig, men samtidig hadde jeg hell i uhell. Dette kunne gått utrolig mye verre, sier Arne Thomassen.

Mandag formiddag ble han skrevet ut fra sykehuset med brudd i ryggen. Allerede dagen etter var han tilbake på jobb.

– Men jeg skal ta det litt rolig, altså. Når legene sier det så må jeg jo høre på det.

Falt 3,5 meter

Fredag formiddag, etter å ha overvaert barnas streik for miljøet utenfor rådhuset, dro ordføreren hjem til Skuggevik.

– Jeg skulle hjelpe en nabo med å kutte noen greiner i et høyt tre. Vi syntes selv vi var forsiktige, og hadde rigget oss greit til med stige og sikkerhets­utstyr. Det virka som en trygg og god jobb. Men så var vi uheldige. Jeg må ha feilberegn­a, for plutselig var det en grein som gikk en annen retning enn jeg venta. Den tok med seg en teleskopsa­g og dro meg ned av stigen. Jeg falt 3,5 meter rett ned, og landet på ryggen, sier han.

Brudd i ryggen

Ifølge en nabo som så fallet, falt han i fosterstil­ling.

– Hun sa det så ut som en sekk som gikk i bakken.

Naboen fikk varslet ambulansen, som var raskt på pletten.

– Jeg ble godt ivaretatt fra første stund, av flinke folk som visste akkurat hvordan de skulle håndtere en skade. De kjørte meg i ambulanse til Kristiansa­nd, hvor det ble tatt MR av ryggen, og ganske raskt påvist et brudd i ryggsøylen, på den tredje virvelen. Det var et «snilt» brudd, forteller Thomassen.

– Det er fryktelig vondt, men jeg har tross alt vaert veldig heldig. Dette skal gå seg til, sier sekstiårin­gen.

– Og det er mange som har vondt i ryggen. Mange har det jo permanent. Jeg sendte noen meldinger i helga, til kamerater som er plaget med vond rygg.

«Nå vet jeg hvordan dere har det», skrev ordføreren.

«Kutt ved rota neste gang», fikk han tilbake.

Arne ler, men innrømmer at episoden var en skikkelig vekker.

– Jeg har laert at man aldri kan vaere for forsiktig, sier han.

– Det blir mindre skauhogst de neste seks ukene. Det var ingenting annet å gjøre med bruddet enn å holde smertene nede med medisiner, og å vaere forsiktig. Jeg skal på ny kontroll om to uker, og dersom ikke ting gror som det skal, kan det bli aktuelt med operasjon. Men dette virka veldig ukompliser­t, et rent brudd, så det satser jeg på å slippe. Jeg går med krykker, og det går egentlig greit. Det verste er at jeg ikke må løfte mer enn fem kilo, og ikke får henta barnebarna i barnehagen. Det synes jeg er skikkelig leit, sier han.

– Når det først skulle skje, var dette en grei tid å få det på. Ikke skulle jeg skuffet snø, og det er fremdeles lenge til vi trenger å klippe gresset, smiler han.

Varaordfør­eren trår til

Noen sykemeldin­g vil ordføreren ha seg frabedt, men han forsikrer om at han kommer til å gå betydelig ned på arbeidsmen­gden de neste seks ukene.

– Det var veldig greit at vi hadde Siren (Thorvaldse­n, red. anm.) på plass som varaordfør­er før dette skjedde, ellers måtte Jorunn Lossius kommet

hjem fra Stortinget, sier Thomassen.

 ?? FOTO: HEIDI LØLAND-ANDERSEN ?? PÅ KRYKKER: Ordfører Arne Thomassen var i godt humør, men med betydelige smerter, da han tirsdag var tilbake på jobb etter uhellet fredag.
FOTO: HEIDI LØLAND-ANDERSEN PÅ KRYKKER: Ordfører Arne Thomassen var i godt humør, men med betydelige smerter, da han tirsdag var tilbake på jobb etter uhellet fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway