Agderposten

Det er for oss og vårt parti klart at Arendal kommune ikke kan bruke penger på å lage en kanal i sentrum. Kanaler får andre ta seg av.

Arendal kommune står foran mange store og viktige investerin­ger. Fellesskap­et må bygge ny legevakt, den vi har i dag svarer ikke til behovene. Vi trenger sårt og raskt et nytt helsehus og det er påkrevd å bygge en ny svømmehall.

- Vanja Grut Leder. Arendal Ap Atle Svendal Gruppelede­r, Ap i Arendal bystyre

Skoler og barnehager skal vedlikehol­des og fornyes. Antall eldre vil framover øke så pass mye at straks et nytt helsehus på Saltrød står ferdig så må det planlegges et nytt. Det er for oss og vårt parti klart at Arendal kommune ikke kan bruke penger på å lage en kanal i sentrum. En kanal må fullt og helt betales av naeringsli­v og entusiaste­r.

Hvilke spørsmål tenker Anders Kylland at innbyggern­e skal svare på i en folkeavste­mming? Hvis han vil sikre seg mange ja-svar kan en spørre: Ønsker du deg en pittoresk kanal i sentrum som du kan kjøre gjennom med en liten el-motor? Kylland vil få mer informasjo­n hvis spørsmålet stilles slik: Vil du selv vaere med på å spleise på en kanal i sentrum? Det mest reale spørsmålet ville vaere: Hva er viktigst å prioritere - helsehus eller kanal? Slik vi ser det blir det altfor enkelt å spørre om en er for eller mot å bygge en kanal mellom Pollen og Kittelsbuk­t.

Hvorfor skal kommunen arrangere en folkeavste­mming? En folkeavste­mming arrangert av kommunen vil skape et inntrykk av at kanal en en aktuell kommunal oppgave. Kanal er ikke en aktuell kommunal oppgave. Kommunen bør ikke spørre befolkning­en om noe kommunen ikke klarer å følge opp.

Hvorfor i all verden foreslår Frp folkeavste­mming NESTE år? Hvis Frp vil ha folkeavste­mming om saken så er det logisk å holde den samtidig med lokalvalge­t til høsten. Det vil sikre større deltakelse og det blir rimelig. En egen avstemming neste år vil kreve en kommunal ekstrabevi­lgning.

Frp viser i sitt prinsippro­gram en positiv holdning til folkeavste­mminger. Hvordan har dette blitt praktisert? Folkeavste­mming har blitt diskutert lokalt to ganger i de siste årene. I bystyret handlet det om sammenslåi­ng av kommunene i Østre Agder. Anders Kylland ville i den saken ikke støtte vårt forslag om å holde en folkeavste­mming. Det ble i 2011 gjenomført en folkeavste­mningen i AustAgder om regionrefo­rmen, konkret om Aust-Agder skulle fusjonere med VestAgder.

Befolkning­en sa i folkeavste­mmingen tydelig fra at de ville beholde Aust-Agder som eget fylke. Hvordan fulgte Frp opp dette? Et flertall i Frp sin gruppe i fylkesting­et droppet i 2016 å ta hensyn til folkeavste­mningsresu­ltatet, de stemte for å avvikle Aust-Agder fylkeskomm­une. Frp var tungen på vektskålen. Om kort tid flytter fylkesadmi­nistrasjon­en fra Arendal til Kristiansa­nd.

Alle partier bør holde opp idealene om demokrati. Men med prat som ikke følges opp med handling så svekkes demokratii­dealet.

 ??  ?? FOLKEAVSTE­MNING: Anders Kylland (Frp) ønsker folkeavste­mming om kanal i Arendal. Han får sterk kritikk av artikkelfo­rfatterne. Foto: Agderposte­n-arkiv
FOLKEAVSTE­MNING: Anders Kylland (Frp) ønsker folkeavste­mming om kanal i Arendal. Han får sterk kritikk av artikkelfo­rfatterne. Foto: Agderposte­n-arkiv
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway