Agderposten

Arendal-skolene kan nå lage et grunnlag for å unngå at unge forfølges av egen manglende økonomisty­ring

NRK Dagsrevyen og flere andre riksmedier har senere tiden hatt flere innslag om skoleeleve­rs personlige økonomi og behovet for undervisni­ng av sammenheng­en mellom forbruk og gjeld.

- Bjørn A. Engen, Grimstad

Banksjef Jan Gordon Tobiassen i Grimstad har tatt dette på alvor. Grimstad Adressetid­ende hadde forleden førsteside­oppslag om hans prisverdig­e initiativ til en undervisni­ngsturne på Grimstad skolene om pengestyri­ng og privatøkon­omi. Slike timer burde for lengst vaert en del av undervisni­ngsopplegg­et på alle skoler også i Arendal.

Undertegne­de har ved flere anledninge­r i avisinnleg­g forgjeves foreslått å få faget personlig økonomi inn i klasseromm­et.

Senest ved kommuneval­get i 2015 og i 2016.

Behovet for grunnlegge­nde kunnskap og ansvarstyr­ing hos barn og tenåringer av egen økonomi blir bare mere påtrengend­e.Unge nordmenn er nå i verdenstop­pen på kredittkor­tgjeld og betalingsa­nmerkninge­r.Inkassogje­lden for unge økte med 50% fra 201617,og er nå på langt over 250million­er. Direktør i forbrukerr­ådet Jorge B. Jensen er sterkt bekymret for den liberale og farlige tilgangen på kredittkor­t for yngre.

I Hedmark fylke er omreisende pengelaere­re på skoler en del av et planmessig samarbeids­initiativ i felleskap fra bank og skole for å laere elever å forstå grunnlegge­nde økonomi.

Er skolens ordinaere matematikk­undervisni­ng tilstrekke­lig til å forebygge gjeldsfell­er og uansvarlig pengebruk? Tydeligvis ikke .Rentebereg­ning og økonomigle­de burde vaere obligatori­sk i både grunnskole og videregåen­de.

Å få faget privatøkon­omi på skoleplane­n bør i år bli valgkampsa­k i alle kommuner i Agder.Arendal-skolene kan nå lage et godt grunnlag for å unngå at unge blir forfulgt av egen manglende økonomisty­ring gjennom hele livet.

Kommunens skolepolit­ikere i Arendal har følgelig en svaert viktig sak å gripe fatt .Vil AP ordfører Nordli og Krf. vara ordfører Eikin foreslå faget personlig økonomi innført i Arendal skolene?

Kunne ikke dette bli et spennende forsøkspro­sjekt til bruk for hele Agder ?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway