Agderposten

Tause før dagens generalfor­samling

Hove Drifts- og Utviklings­selskap (HDU) kan ikke uten risiko stanse «prosessen» rundt avtalene med Canvas Hove, svarer HDU sin advokat Ole Magnus Heimvik. Han viser til vurderinge­n til advokat Kristoffer Wibe Koch, som advarer mot erstatning­skrav.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Heimvik er bedt av HDU-styret om å gjennomgå advokatfir­maet DLA Piper sin gjennomgan­g av Canvas Hove-avtalen for aksjonsgru­ppen Bevar Hoveodden.

DLA Pipers rapport forelå fredag og sent fredag kveld kom Heimvik med sin gjennomgan­g av rapporten.

Mangelfull­t og uriktig

«Notatet fra DLA PIPER peker på flere problemsti­llinger i saken som så langt vi kan se også har vaert omtalt tidligere i ulike sammenheng­er. Vår foreløpige vurdering er at notatet på flere punkt er basert på et mangelfull­t og/eller

uriktig faktum. Dette har slik vi ser det til dels stor betydning for de «konklusjon­er» som trekkes», skriver Heimvik i sin gjennomgan­g. Og videre:

«Slik vi leser notatet er det ikke på noe punkt konkret gjort gjeldende at de forhold som er trukket frem vil ha avgjørende betydning for gyldighete­n av de inngåtte avtaler knyttet til Canvas Hove AS.

Heimvik påpeker at til tross for dette har DLA Piper anbefalt at prosessen stanses og at det foretas en grundig gjennomgan­g og en reell vurdering av om avgjørelse­ne som er tatt og avtalene som er inngått for å bekrefte eller avkrefte om det foreligger lovbrudd

Ikke noe er ugyldig

«Hva som reelt sett ligger i anbefaling om å stanse «prosessen» er uklart, men vi tolker det slik at man anbefaler at videreføri­ng basert på avtaleverk­et ikke bør finne sted før alle forhold som tas opp er endelig avklart. Anbefaling­en synes å gå lenger enn det gjennomgan­gen på de enkelte punkt synes å danne grunnlag for. Vi viser her til, at så langt vi kan se, så er det ikke på noe punkt i notatet fra DLA PIPER konkludert med at de forhold som er behandlet medfører at de inngåtte avtaler er ugyldige.» avslutter Heimvik rapporten.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM BUCHER HANSEN ?? UENIGE: Hove Drifts- og Utviklings­selskaps advokat har gjennomgåt­t rapporten som advokatfir­maet DLA Piper har laget ut fra avtalene mellom HDU og Canvas Hove. Han advarer mot å følge rådet om å forsøke og stanse prosessen.
FOTO: TOM BUCHER HANSEN UENIGE: Hove Drifts- og Utviklings­selskaps advokat har gjennomgåt­t rapporten som advokatfir­maet DLA Piper har laget ut fra avtalene mellom HDU og Canvas Hove. Han advarer mot å følge rådet om å forsøke og stanse prosessen.
 ??  ?? ADVARER: Advokat Ole Magnus Heimvik.
ADVARER: Advokat Ole Magnus Heimvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway