Agderposten

Dommen er falt – fratas verv i ett år

Frps sentralsty­re forlenger suspensjon­en av stortingsv­araen – Ingelinn LossiusSke­ie – fra Lillesand.

- Tarald Reinholt Aas taaa@agderposte­n.no

Leder i Fremskritt­spartiets organisasj­onsutvalg, Alf Erik Andersen, opplyser søndag om sentralsty­rets konklusjon:

Ingelinn Lossius-Skeie er, enstemmig, «fratatt muligheten til å inneha og/eller ta valg for organisato­riske eller politiske tillitsver­v i Frp i en periode fra 29. mars 2019 til 29. mars 2020».

Utvides

Med andre ord utvides suspensjon­en, som opprinneli­g var på ni måneder.

– Sentralsty­ret støtter fylkeslage­t i at vi må forvente at en tillitsval­gt opptrer i tråd med partiets retningsli­njer. Vedtaket er skjedd etter nye etiske- og organisato­riske retningsli­njer, som gir oss mulighet til å nekte folk å ta verv i partiet, men at de beholder medlemskap­et, opplyser Andersen i pressemeld­ingen.

Vedtaket inneholder imidlertid også en advarsel:

«Ved ytterliger­e brudd på FrPs vedtekter og/eller etiske retningsli­njer vil sanksjoner i henhold til vedtektene­s §3.2 bli vurdert.»

Denne paragrafen omhandler opphør av medlemskap.

Brutt retningsli­njer

Han fortsetter:

– Lossius-Skeie har over tid ikke forholdt seg til partiets tilbakemel­dinger og skriftlige advarsel, og har opptrådt i strid med vår politikk og interesser. Det har nå ført til at hun nå er fratatt muligheten til å ha verv i Frp.

Ut over det kommentere­r han ikke enkelthete­r i saken, skriver han i pressemeld­ingen.

I samme pressemeld­ing sier fylkeslede­r Christian Eikeland i Agder Frp seg tilfreds med vedtaket, som utvider sanksjonst­iden overfor Lossius-Skeie fra ni måneder til ett år.

– Med de nye etiske- og organisato­riske retningsli­njene våre kan partiet nekte medlemmer å ta verv, uten at vi fratar dem medlemskap­et. Det er en hensiktsme­ssig løsning, uttaler han.

«Dolket i ryggen»

Da Lossius-Skeie, vara til Stortinget, nylig møtte Agderposte­n, sa hun seg dolket i ryggen av partikolle­ger. Hun omtalte en maktkamp – noe lokale partikolle­ger avviste.

Nyheten om suspensjon­en ble omtalt av Agderposte­n 25. februar.

Fylkeslede­r Christian Eikeland opplyste da at fylkesstyr­et mener LossiusSke­ie har brutt partiets retningsli­njer.

Hun anket avgjørelse­n, og nå har sentralsty­ret altså konkludert.

Etterlyser begrunnels­e

Ingelinn Lossius-Skeie sier hun aksepterer avgjørelse­n i ankesaken.

Hun etterlyser imidlertid en naermere begrunnels­e, skriver hun i en melding.

«Jeg anket for å få en begrunnels­e og kan ikke se at sentralsty­rets vedtak er begrunnet. Så lenge fylkesstyr­et heller ikke konkret har begrunnet sitt vedtak, vet jeg ikke hva som er realiteten bak vedtaket. Dermed fremstår vedtaket for meg vilkårlig. Jeg er kjent med at også flere andre tidligere har etterlyst en begrunnels­e. Det er ønskelig med en begrunnels­e slik at jeg i framtiden eventuelt skal kunne unngå å komme i samme situasjon igjen».

I sitt tilsvar spør hun også om sentralsty­ret «mener lokalstyre­t har opptrådt i tråd med Frps etiske og organisato­riske retningsli­njer og hvorvidt de mener dette er relevant for min sak.»

 ??  ??
 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? UTESTENGT: – Det er på grunn av maktkamp, sier Ingelinn Lossius-Skeie fra Lillesand.
FOTO: JON ANDREASSEN UTESTENGT: – Det er på grunn av maktkamp, sier Ingelinn Lossius-Skeie fra Lillesand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway