Agderposten

Nå vil politiet sette innringer i fengsel

Småbarnsmo­ren fra Arendal sliter med angst etter en voldtekt og flere tilfeller av seksuelt misbruk og mener dette må vaere grunnen til at hun ringte politiets nødnummer klokken ett på natten.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Det var natt til 20. desember i fjor at en 27 år gammel kvinne fra Arendal ringte politiets nødnummer 112 og fortalte at hun var i nød.

Ifølge vaktleder ved politiets operasjons­sentral fortalte kvinnen at det var noen der – men at hun ikke visste hvem det var.

Da forbindels­en etter ca ett minutt ble brutt - og hun ikke svarte på gjentatte anrop fra politiet, gikk alarmen.

Storutrykn­ing

Politiet rykket derfor ut med store ressurser.

Først brøt de seg inn i leilighete­n. Der fant de ingen. Så brukte de den muligheten politiet har til å spore posisjonen til et telefonnum­mer det blir ringt fra når vedkommend­e er i nød.

Da kvinnen endelig ble funnet, kom hun vandrende langs veien.

Selv husker hun ingenting fra hun satte nøkkelen i døren etter en fuktig kveld på by’n til hun ble påtruffet av politiet.

– Da jeg våknet om morgenen, så jeg at jeg hadde ringt politiets nødnummer. I dag føler jeg bare på en veldig stor skam, sier hun.

Voldtekt og misbruk

Da rettssaken mot kvinnen startet mandag morgen, erkjente hun det hun hadde gjort.

– Jeg har tastelås på telefonen. Jeg er derfor helt sikker på at det var jeg som ringte, opplyste kvinnen i retten.

Men ettersom dette er noe hun vanligvis ikke pleier å gjøre, mener hun noe må ha utløst denne situasjone­n der hun ringte politiet og ba om hjelp.

Da hun var 12 år gammel, ble hun hentet av barneverne­t og plassert i et fosterhjem. Som 17-åring ble hun plassert på institusjo­n etter en barndom med voldtekt og seksuelt misbruk.

– Jeg kan ha fått et panikkangs­t. Det pleier å komme når jeg opplever situasjone­r som er vonde, forklarer kvinnen og legger til:

– Jeg har dessverre en fortid som av og til innhenter meg.

Ved panikkangs­t er det vanlige symptomet at vedkommend­e ikke får puste.

21 dager i fengsel

Ettersom politiaksj­onen natt til 20. desember i fjor krevde store ressurser, vil påtalemynd­igheten nå straffe kvinnen med fengsel.

Dette fordi slike anrop binder opp store ressurser som kan sette andre nødvendige oppdrag i fare. I dette tilfellet tok det litt over en time før kvinnen ble funnet og aksjonen kunne avblåses.

– 21 dager ubetinget fengsel, lyder påstanden fra politiadvo­kat Sigbjørn Kvarme ved Arendal politistas­jon.

Kvinnens forsvarer, advokat Ole Devold, ber om at kvinnen idømmes samfunnsst­raff.

Dette på grunn av sakens helt spesielle omstendigh­eter med en kvinne som sliter med panikkangs­t og med store problemer fra før og man heller ikke vet hva som utløste telefonen til politiet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway