Agderposten

– Arendalsuk­a har skitnet til sitt omdømme

– Arendalsuk­a fått skitnet til sitt omdømme, sa Inger Brokka de Ruiter fra Arendal i sin tale til SVs landsmøte. Partiet vedtok resolusjon­en om å forby voldelige, høyreekstr­eme organisasj­oner å markere seg i det offentlige rom.

-

«Jeg kommer ifra Arendal. En idyllisk sørlandsby som trekker til seg mange folk om sommeren. Dette er mye takket vaere Arendalsuk­a. Folk valfarter til oss for å delta på det såkalte demokratis­ke dansegulve­t», innledet Inger Brokka de Ruiter i sin landsmøtet­ale.

«Antirasism­e på sommerferi­e»

Og fortsatte:

«Dessverre har Arendalsuk­a fått skitnet til sitt omdømme. En uke i året har Arendal kommune lagt all makt i hendene på rådet i Arendalsuk­a. Denne makten har rådet brukt til blant annet å si at Arendal sin antirasist­iske sone ikke gjelder under arrangemen­tet. De har altså sørget for at antirasism­en tar en ukes sommerferi­e.»

Politikere­n sikter til Alliansen og SIAN:

Tidligere i år ble det klart at begge organisasj­oner fikk lov til å ha stand under Arendalsuk­a i august.

– Hvis vi skal lukke noen typer ytringer inne og bare la de vaere på nett, så vil det vaere verre etter vår vurdering, begrunnet Arendals rådmann Harald Danielsen overfor Agderposte­n.

«Alt lov»

De Ruiter tok sterkt avstand fra avgjørelse­n, noe hun også gjorde på SVs landsmøte:

«Under denne uka er tydeligvis alt lov. Alliansen og SIAN er velkomne inn i varmen. Inn på dansegulve­t. Der kan de by folk opp til dans, eller spre edder og galle som jeg vil kalle det.

De avskyr jøder. De avskyr muslimer. Alliansen vil støtte statskupp i Sverige. De vil ha nytt landssviko­ppgjør. Hva har dette med demokrati å gjøre? Ingenting!», sa hun i talen.

Inger Brokka de Ruiter talte for Fylkesnes – som altså ble valgt med knapp margin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway