Agderposten

Ap og Høyre tause før generalfor­samlingen

Arbeiderpa­rtiet legger bort partipiske­n, mens deler Høyregrupp­en er i tenkebokse­n. Det er alt gruppelede­rne i de to største partiene vil si foran den ekstraordi­naere generalfor­samlingen i Hove Driftsog Utviklings­selskap (HDU).

- Synnøve Skeie Fosse syfo@agderposte­n.no

I løpet av helgen har både Arbeiderpa­rtiet Høyre hatt gruppemøte­r der de har gått gjennom de 13 punktene som står på generalfor­samlingens dagsorden mandag. I forkant har Atle Svendal (Ap) arbeidet for at generalfor­samlingen i HDU skulle utsettes fordi sakspapire­ne angivelig var kommet for sent. Det fikk han ikke flertall for i bystyret.

Hove-befaring

Høyres gruppe benyttet finvaeret på søndag til en befaring på Hove.

– Vi har tradisjon for befaringer i Høyre. Det gir oss et bedre grunnlag for å fatte beslutning­er. Det handler om respekt for folk, sa Ole Tom Tjuslia før søndagstur­en.

På Hove hadde Høyre-gruppen samtaler med flere av dem som var i ferd med å rigge ned «spikertelt­ene» og demontere plattinger.

– Jeg er innforståt­t med at det er slutt for oss campere, men jeg synes prosessen og informasjo­nen har vaert alt for dårlig, sa Theodor Mellbye og fikk støtte fra lyttende Sissener.

– Jeg forstår frustrasjo­nen din. Prosessen har ikke vaert god nok, sa Sissener.

Testet campingliv­et

Høyre-politikern­e var også innom «test-kanvasen» der styreleder i Canvas Hove, Vebjørn Haugerud, tok imot dem. Med pølser på grillen, kake og kaffe forsøkte de å sjarmere turgåerne på Hove.

LYTTET:

– Det er vel rundt 100 som har vaert innom så langt i dag. De aller fleste er positive, fortalte Haugerud Agderposte­n ved 15-tiden.

Etter Hove-befaringen hadde Høyre gruppemøte, men gruppelede­r Sissener vil ikke fortelle hvordan de kommer til å stemme under den ekstraordi­naere generalfor­samlingen.

– Alt jeg kan si er at våre medlemmer står fritt til å stemme som de selv ønsker – og at det fortsatt er noen som er i tenkebokse­n fram til i morgen, sa Sissener søndag ettermidda­g.

Dropper partipiske­n

Arbeiderpa­rtiet hadde gruppemøte lørdag, men gruppelede­r Atle Svendal vil ikke røpe hvordan han og partifelle­ne stiller seg til punktene på dagsorden.

– Vi arbeider fortsatt med hvordan vi skal forholde oss til de ulike spørsmålen­e. Vi innhenter kunnskap på flere tema og svar foreligger ikke ennå, skriver Svendal i en sms.

– Er det et mål at gruppen skal vaere samstemt?

– Vi prøver å opptre samlet, men i en sak etter aksjeloven har partiet åpnet for at hver og en vurderer sitt standpunkt, skriver Svendal.

 ?? FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE ?? FORBANNET: Theodor Mellbye er innforståt­t med at campingtid­en på Hove er over, men er synes prosessen og informasjo­nen har vaert for dårlig. Søndag fikk han besøk av Geir Fredrik Sissener og resten av Høyre-gruppa.
FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE FORBANNET: Theodor Mellbye er innforståt­t med at campingtid­en på Hove er over, men er synes prosessen og informasjo­nen har vaert for dårlig. Søndag fikk han besøk av Geir Fredrik Sissener og resten av Høyre-gruppa.
 ??  ?? Maiken Messel og Geir Fredrik Sissener i samtale med styreleder i Canvas Hove, Vebjørn Haugerud.
Maiken Messel og Geir Fredrik Sissener i samtale med styreleder i Canvas Hove, Vebjørn Haugerud.
 ??  ?? TESTET: Camilla Unger og Maiken Messel fikk testet ut «campingliv­et» under søndagens befaring.
TESTET: Camilla Unger og Maiken Messel fikk testet ut «campingliv­et» under søndagens befaring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway