Agderposten

Risholt: – Kampen mot Rekdal viktigst

– Start kan ikke fokusere på KFUM Oslo i neste runde nå. Først må Start ta kampen mot Kjetil Rekdal, fastslår fotballeks­pert Roger Risholt om trenerkaos­et i gamleklubb­en.

- ▶ Alexander Nupen og NTB alnu@agderposte­n.no

Den tidligere Start-spilleren fra Arendal var sidekommen­tator for Eurosport på en absurd fotballlør­dag på Sør Arena.

Etter flere møter mellom Kjetil Rekdal og hans advokat endte likevel 50-åringen med å ta plass på trenerbenk­en da gjestene Aalesund vant 1-0 i seriepremi­eren i Kristiansa­nd.

– Aldri opplevd maken

– Jeg føler at Start gikk på to tap, mot både Aalesund og Rekdal. Det er ikke godt for noen av partene. Det var bare kaos på stadion fra klokka 12 til 18. En merkelig opplevelse. Jeg har aldri opplevd maken i mitt fotball-liv. Folk lo, var lei seg og forbannet, skildrer Risholt.

Ifølge Nettavisen var han sitert på at man like godt kunne ha invitert sjimpansen Julius til Sør Arena.

– Ja, det var sirkus alt sammen, sier 39-åringen til Agderposte­n.

Kjetil Rekdal gjorde ingen intervjuer til ventende presse etter kampslutt, men det gjorde Christophe­r Langeland, styreleder i Start En Drøm AS.

– På en arbeidspla­ss ville i alle fall jeg ha forholdt meg til de ordrene jeg fikk av min leder. De ville jeg fulgt, uttalte Langeland i pressesone­n.

– En surrealist­isk situasjon. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi at det skulle ende opp sånn, sa han.

«Styringsre­tten gir ingen rett til å nekte arbeidstak­er å gå på jobb. IK Start har ikke presentert et gyldig grunnlag, og Kjetil Rekdal leder Starts kamp mot Aalesund i dag», fastholdt Rekdals advokat Erik Flågan i en pressemeld­ing lørdag.

– Kjetil hadde sannsynlig­vis loven på sin side, men 99 prosent hadde ikke møtt opp, mener Risholt som regner med at Rekdal nå er ferdig som hovedtrene­r i 1. divisjonsk­lubben.

Ikke på trening mandag

Start spiller borte mot KFUM Oslo kommende søndag.

– Den eneste kampen Start må fokusere på nå er kampen mot Kjetil Rekdal, mener Risholt.

Rekdal kommer ikke til trene Start-laget mandag. Det skal Hardarson/Jenssen gjøre, melder VG som refererer til Monica Grimstad, styreleder i IK Start.

Klubbledel­sen og Rekdal skal møtes igjen tirsdag.

Start-kaptein Erlend Segberg mener spillergru­ppa taklet situasjone­n veldig bra.

– Det var en spesiell oppladning til kampen, men jeg er stolt av hvordan spillergru­ppa har stått sammen i det her og hvordan vi respondert­e utpå banen. Vi klarte å holde fokus på det vi skulle. Selvfølgel­ig skulle vi gjerne stått med et annet resultat, men nå får vi legge denne kampen og de siste dagene bak oss, sa Segberg til ikstart.no.

Roger Risholt mener imidlertid Start-spillerne var veldig preget av situasjone­n, samtidig som han synes Rekdal gjorde en proff jobb på sidelinjen.

– Det var ikke noe å si på coachingen, mener han.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TRENERKAOS: Joey Hardarson kunne konstatere at Kjetil Rekdal (t.v.) likevel troppet opp og tok føringen som hovedtrene­r da Start tapte 0-1 mot Aalesund.
FOTO: NTB SCANPIX TRENERKAOS: Joey Hardarson kunne konstatere at Kjetil Rekdal (t.v.) likevel troppet opp og tok føringen som hovedtrene­r da Start tapte 0-1 mot Aalesund.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? EKSPERT: Roger Risholt i Eurosport, her avbildet i en annen sammenheng.
FOTO: NTB SCANPIX EKSPERT: Roger Risholt i Eurosport, her avbildet i en annen sammenheng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway