Agderposten

Aurora kommer til Bluebox i Grimstad

Alle «krigere og raringer» kan glede seg: Artist og sanger Aurora (23) kommer til Grimstad.

- Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

Aurora som kaller sine fans for sine «warriors and weirdos» – krigere og raringer - legger ut på sin største norgesturn­e til nå.

– Aurora kommer til Bluebox lørdag 5. oktober, forteller Anette Bylund, ansvarlig for booking i Studentsam­skipnaden i Agder, SiA Kultur.

Atmosfaeri­sk lyd

– Hun har en stemme med et vidt register og en kraft som metter det atmosfaeri­ske lydbildet slik få andre sangere klarer. Hun er like krystallkl­ar i sine fraseringe­r som hun er eksentrisk i sine vokale valg. På scenen er Aurora bedre enn noensinne. Det viste hun på to utsolgte konserter i Oslo, skrev Dagsavisen om hennes konserter på Sentrum Scene forrige uke.

– Føler meg naken og mindre

23-åringen har dedikerte fans i mange deler av verden og tas imot som en superstjer­ne. Hun forteller at det likevel er spesielt å spille i hjemlandet.

– Jeg føler meg naken og mye mindre. På en fin måte! Her møter jeg jo en slags familie, så det føles veldig naert for meg, forteller hun i presseskri­vet.

Artisten byr på store følelser i sine konserter.

– Jeg vil bare skrike. Og danse. Og gråte. Og lukke øynene. Jeg har mye å si, og jeg har folk som vil høre på det jeg har å si. Det er alt jeg trenger.

Bejublet

Det er tre år siden bergensere­n skapte overskrift­er med debutalbum­et sitt, All My Demons Greeting Me as a Friend, som til nå har over 200 millioner avspilling­er på strømmetje­nester og er solgt i over en halv million eksemplare­r.

I fjor høst kom andrealbum­et, Infections Of A Different Kind – Step 1.

Den unge, men allerede erfarne artisten har mottatt tre Spellemann­spriser, blant annet for Årets nykommer (2015) og Popsolist (2016) samt flere GAFFA priser.

I 2016 vant hun EUs musikkpris European Border Breakers Awards for sin debut-EP Running With The Wolves.

 ??  ?? BEDRE ENN NOENSINNE: Aurora legger ut på norgesturn­é og svinger innom Grimstad. Dagsavisen mente at artisten er bedre enn noensinne, etter at hun nylig spilte for 4.000 i Oslo.
BEDRE ENN NOENSINNE: Aurora legger ut på norgesturn­é og svinger innom Grimstad. Dagsavisen mente at artisten er bedre enn noensinne, etter at hun nylig spilte for 4.000 i Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway