Agderposten

DET HENDTE

-

Vår spreke og sprudlende jente fyller ti den første.

Så kjaerlig og god som man kan vente, for oss hun er den største! Masse glede i vårt liv hun bringer, lillebror hun kan trøste. Alltid gøy når hun oss ringer. Et høyt hurra vi roper i kor! Tenk at den lille prinsessen er blitt så stor!

Alle de beste ønsker fra bestemor og hele familien! Vi vil gratulere den flotte jenta vår, Johanne Bakke Karlsen med 14-års dagen mandag 1. april. Vi er utrolig glad i deg og stolte av deg! Mange klemmer fra Herman, mamma, pappa og Muskat 1899:

Arbeiderne­s Faglige Landsorgan­isasjon (AFL) ble stiftet. Forbundet skiftet navn til Landsorgan­isasjonen i Norge (LO) i 1957. Organisasj­onen fikk mindre enn 1600 medlemmer i stiftelses­året, men opplevde en eksplosjon­sartet vekst i medlemsmas­sen fra 1905 til 1915, da antallet organisert­e passerte 80.000. Etter et tilbakesla­g i 1920-årene kom organisasj­onen sterkt tilbake i tiåret som fulgte. Ifølge Store norske leksikon kom organisasj­onsprosent­en opp mot 100 i mange industribe­drifter i 1930-årene, samtidig som fagbevegel­sen fikk et endelig gjennombru­dd blant skog- og landarbeid­ere, funksjonae­rer og offentlige tjenesteme­nn. Ved krigsutbru­ddet i 1940 sto 350.000 navn på medlemslis­tene. LOs nettsider oppgir dagens medlemstal­l til 930.000.

1990:

Et voldsomt fangeopprø­r brøt ut i fengselet Strangeway­s i Manchester. De innsatte protestert­e mot de mente var uverdige forhold i fengselet og brudd på fangenes rettighete­r. Den 122 år gamle anstalten var sertifiser­t for 970 innsatte, men i mars 1990 hadde fangebeleg­get passert 1650. I tillegg var det rapportert om tilfeller der personalet skulle ha mishandlet innsatte. Urolighete­ne begynte i fengselets kapell, for siden å spre seg til flere deler av anstalten. Om lag 1100 av fengselets fanger var involvert i opptøyene, som strakte seg over 25 døgn. Én innsatt ble drept, og 147 fengselsan­satte og 47 fanger kom til skade under urolighete­ne. Mange av bygningene ble dessuten fullstendi­g ramponert. Strangeway­s-fengselet måtte totalrenov­eres for 55 millioner pund, og gjenåpnet fire år senere under navnet Her Majesty’s Prison Manchester. 2002:

Aktiv dødshjelp ble tillatt i Nederland. Den nye loven tillot både handlinger der en lege forkorter pasientens liv (eutanasi) og bistand til pasientens selvmord (assistert selvmord). Lovteksten understrek­er at en rekke betingelse­r må vaere oppfylt for at loven skal komme i betraktnin­g. Blant annet må pasienten ha anmodet legen om dødshjelp flere ganger, og pasientens lidelser må vaere definert som «utålelige». Senere er aktiv dødshjelp også blitt legalisert i Belgia og Luxembourg. Sveits har ifølge Wikipedia ingen spesifikk dødshjelps­lovgivning, men uegennytti­g bistand til selvmord er ikke straffbart. Canada vedtok å tillate eutanasi i 2016. Legaliseri­ngen av aktiv dødshjelp i Nederland skjedde på dagen ett år etter at landet ble det første i verden som tillot ekteskap mellom likekjønne­de. (©NTB)

Ef 5, 15-20

Pass derfor nøye på hvordan dere lever, ikke som ukloke mennesker, men som kloke, så dere bruker den dyrebare tiden godt, for dagene er onde.

Vaer ikke uforstandi­ge, men forstå hva som er Herrens vilje. Drikk dere ikke fulle på vin, det fører til utskeielse­r, bli heller fylt av Ånden og syng sammen, la salmer, hymner og åndelige sanger lyde! Syng og spill av hjertet for Herren. Takk alltid vår Gud og Far for alt i vår Herre Jesu Kristi navn. FORELSKELS­ESMYSTERIU­M Nyt det så lenge du kan gjerne så lenge du lever for meg Sol deg i tanker og følelser som for tiden skyller over deg Fortsett å gi av et sultent hjerte og få mangedobbe­lt igjen Forelskels­en har slått rot i deg du fortjener å leve i den

Se hele verden smiler til deg du merker det først nå Endelig er du midt i et senter av noe du kun har drømt om å få Alt rundt deg har skiftet farge det vonde er ikke sånn som det var Forelskels­en har visket dem bort de byrdene du bar

Her finnes det ingen grenser for hva som kan gå an Enten du er en lykkelig kvinne eller en like lykkelig mann Forelskels­e er et mysterium et underlig verk fra a til å Kun gudene vet hva er bryet verdt fullt ut å stole på

 ?? 14 år ??
14 år

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway