Agderposten

Opprørt over det nye bruforslag­et

En ny E18-bru er tegnet inn tvers over Storgaten i Grimstad. Bekymringe­r for støy, støv og forringels­e av både miljø og verdier plager folk.

- NY E18 Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

Ekteparet Elisabeth og Gunnar Frivoll, samt naboen i etasjen under, er opprørt over forslaget om E18-bru bare noen få meter fra verandaen.

– Et dårlig forslag. Ikke bare for oss, men for hele byen, sier Eivind Rørvik.

Grimstad Vertshus og Kro får brua naermest som tak på Nye Veiers skisse som Agderposte­n publiserte i forrige uke.

– Det ser brutalt ut! Jeg håper ikke det vil gå utover arbeidspla­ssen min! sier Tonje Bomann på Vertshuset.

De ansatte der er spente. Uansett skal E18-avkjøringe­n som nå er rett i nabolaget vekk. De er redd den nye avkjøringe­n vil bety at faerre landeveisf­arende vil ta matpausen hos dem.

Strikkekaf­é

Fokussente­ret har E18 få meter bak seg i dag. Blir det som tegningen viser, får kjøpesente­ret en enda bredere og raskere E18 omtrent like tett innpå seg på forsiden.

Når Agderposte­n er på besøk der, er det strikkekaf­é hos Heidi Haugebo på Garnuniver­set.

– Fokussente­ret blir skvist mellom to digre veier. Jeg er redd den bare vil sende folk rett forbi Grimstad, sier Heidi.

Håper på tunnel

Som Tonje i nabobygget, er Heidi opptatt av de får en god avkjøring.

– Jeg håper det ender opp med tunnel, sier Heidi og er redd en bruløsning vil gi så mye støy og støv at hele Frivoll-området blir mindre hyggelig.

De nye Fuhr-blokkene

To-tre hundre meter naermere sentrum ligger to Fuhr-blokker. De har flotte moderne leilighete­r med stuevinder og verandaer mot sørvest. Byggingen av blokk nummer tre er i gang, og 9 av de 14 leilighete­ne er solgt, ifølge finn.no. De koster fra 2,2 til 5,5 millioner.

Eivind Rørvik er en av beboerne i den første blokka. Han er opprørt over bruforslag­et.

– Det er det aller dårligste forslaget. Ikke bare for oss som bor her, men for hele byen, sier han og peker.

Det er bare noen få hundre meter ned til Torvet og sentrum. Storgata går over i Opplandsve­ien omtrent der E18brua er tegnet inn.

Forferdeli­g verdiforri­ngelse

Rørvik flyttet inn for litt over ett år siden, i en av de dyreste leilighete­ne. Med de oppgraderi­ngene han har fått gjort, har han investert over 6 millioner kroner i leilighete­n.

– Disse leilighete­ne kommer til å få en forferdeli­g verdiforri­ngelse hvis brua kommer. Det mener alle som bor her, sier han.

Brua er tegnet inn mellom Fuhr-blokkene og Fokussente­ret. Det vil si at den kan bli en betongvegg mellom mange av leilighete­ne og solnedgang­en.

Rørvik vil, som absolutt alle vi snakker med, helst ha tunnel. Nest beste forslag, mener han, er å utvide eksisteren­de E18, eller å legge hele veien lenger bort fra sentrum.

– En bru her vil berøre SÅ mange mennesker, sier han. Fra hans veranda ser vi utover boligområd­er, 76 leilighete­r på Berge Gård Senter, mange naeringsby­gg og en lekeplass.

Støydempin­g?

I etasjen over Rørvik bor Elisabeth og Gunnar Frivoll. De er mer tillitsful­le til at Nye Veier klarer å bygge en bru med støydempin­g. De skryter av lydisoleri­ngen av leilighete­n, men på verandaen er støy, svevestøv og eksos en bekymring.

– Vi håper Nye Veier besinner seg, og er glade for at ordføreren ikke går inn for bru, sier paret.

 ?? FOTO: INGER STAVELIN ??
FOTO: INGER STAVELIN
 ??  ?? DÅRLIGSTE FORSLAG: Eivind Rørvik på sin deilige veranda i den første Fuhr-blokka. Hvis Nye Veiers bruskisse blir til virkelighe­t, kommer en betongkolo­ss av en bru mellom ham og det grå kjøpesente­ret midt i bildet. Rørvik er redd den mulige nye naboen og det den vil skape av støy, støv og eksos vil forringe verdien på de nye, fine boligene her.
DÅRLIGSTE FORSLAG: Eivind Rørvik på sin deilige veranda i den første Fuhr-blokka. Hvis Nye Veiers bruskisse blir til virkelighe­t, kommer en betongkolo­ss av en bru mellom ham og det grå kjøpesente­ret midt i bildet. Rørvik er redd den mulige nye naboen og det den vil skape av støy, støv og eksos vil forringe verdien på de nye, fine boligene her.
 ??  ?? TETT VED MULIG BRU: Ifølge den foreløpige og ikke detaljplan­lagte bro-skissen, risikerer Grimstad Vertshus & Kro å få et brukar omtrent på terrassen sin, viser Tonje Bomann.
TETT VED MULIG BRU: Ifølge den foreløpige og ikke detaljplan­lagte bro-skissen, risikerer Grimstad Vertshus & Kro å få et brukar omtrent på terrassen sin, viser Tonje Bomann.
 ??  ?? BEKYMRET: Tonje Bomann på Grimstad Vertshus & Kro er bekymret for hva den nye E18 vil gjøre med arbeidspla­ssen hennes.
BEKYMRET: Tonje Bomann på Grimstad Vertshus & Kro er bekymret for hva den nye E18 vil gjøre med arbeidspla­ssen hennes.
 ??  ?? LIKER IKKE: Elisabeth og Gunnar Frivoll håper de som planlegger ny E18 besinner seg og legger den i tunnel.
LIKER IKKE: Elisabeth og Gunnar Frivoll håper de som planlegger ny E18 besinner seg og legger den i tunnel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway