Agderposten

Minner om at Kylland tidligere har sagt at «det er ikke plass til kanal i Arendal sentrum»

Kommunepol­itikernes viktigste oppgave er å holde styr på kommunens økonomi. Det er ikke annerledes for en kommune enn for private; du kan ikke bruke flere penger enn du tjener.

- Jan Vatne

Det står derfor respekt av den holdning som Arbeiderpa­rtiet og dets bystyregru­ppe viser ved at de prioritere­r primaeropp­gavene som skole, helse og omsorg m.m. og ikke kanal.

Det bekrefter igjen

Vanja Grut, leder for Arendal Ap og Atle Svendal, gruppelede­r i partiets bystyregru­ppe i sitt innlegg i Agderposte­n 28. mars. En slik prinsippfa­st holdning vil antagelig skaffe partiet noen ekstra stemmer ved kommende kommunesty­revalg.

Arendal kommunes økonomi

er anstrengt. Det er store, nødvendige og store investerin­ger som kommunen står overfor bl.a. til Helsehus (sykehjem) som det planlegges å bygge tre av i årene fremover. Men et moment som har vaert omtrent fravaerend­e i debatten, er behovet for økt personell i helsesekto­ren. Selv om noen gamle institusjo­ner legges ned etter hvert, så vil man måtte ansette mange flere nye personer av forskjelli­ge kategorier. Rådmannen har nevnt en gjennomsni­ttskostnad på 800 000 kr per person per år. Dersom økningen skulle bli for eks 100 flere ansatte, så er det 80 mill. kr mer per år, 200 gir 160 mill. kr. Og lønnskostn­ader vil øke hvert år.

En folkeavste­mning om

en kanal, som samfunnsøk­onomisk ikke vil vaere rentabel under noen omstendigh­eter, er et feilspor. Som Vanja Grut og Atle Svendal skriver i sitt innlegg: «Kanal er ikke en aktuell kommunal oppgave. Kommunen bør ikke spørre befolkning­en om noe kommunen ikke klarer å følge

opp.»

Ander Kylland, Frps

gruppelede­r, vil ha en endelig avgjørelse på kanalsaken som har pågått i 30 år. Ja, politikern­e bør sette et endelig punktum ved selv beslutte at en kanal ikke skal graves opp i Arendal sentrum. Det minnes om at Kylland tidligere har sagt at «det er ikke plass til kanal i Arendal sentrum». En leder, som en gruppelede­r er, vil vinne respekt ved ikke å «gå utenom» som Ibsens Bøygen anbefalte, når det stormer litt i ens eget parti.

 ??  ?? PÅMINNES: Anders Kylland (Frp) tar til orde for folkeavste­mming om kanal i Arendal. Innsendere­n minner ham på hva han tidligere har sagt om kanaler. Foto: Agderposte­n-arkiv
PÅMINNES: Anders Kylland (Frp) tar til orde for folkeavste­mming om kanal i Arendal. Innsendere­n minner ham på hva han tidligere har sagt om kanaler. Foto: Agderposte­n-arkiv
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway