Agderposten

Arendal-derbyet satte fyr på 4. divisjon

Hisøy og Arendalrek­ruttene sørget for en pangstart på årets sesong i 4. divisjon på Sørlandet. Den intense naboduelle­n på Norac stadion inneholdt åtte gule kort, fire mål og én utvisning.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Nyopprykke­de Hisøy vant 3-1 mot Arendal Fotball 2 i sesongprem­ieren i 4. divisjon i Agder.

– Alltid gøy å slå bygutta. Vi møtte et ungt og bra lag. Det ble like tøft som vi egentlig forventet. Vi var heldige som gikk til pause med 0-0. Vi ble enige om at vi måtte skjerpe oss. Vi styrte litt i starten av 2. omgang før Arendal fikk det røde kortet. Alt i alt en fortjent seier til oss, sa Hisøy-spissen Marius Bruun Henriksen (27).

Han satte inn Hisøys første mål for året på straffe etter 53 minutter.

Doblet ledelsen

Spissen ble felt alene gjennom, og dermed måtte dommeren nok en gang finne frem kort.

André Sogorka Brinch fikk marsjordre.

– Deilig å få inn det målet. Alltid viktig å få det første. Jeg skulle hatt ett mål til, men jeg sleivet helt. Jeg får håpe det blir flere scoringen, sier Bruun Henriksen svaert beskjedent.

I fjor hadde han smått utrolige 63 mål for Grane, som måtte trekke laget etter opprykket til 5. divisjon grunnet spillerman­gel.

– Var dette et klassisk lokaloppgj­ør?

– Ja, god trøkk på tribunen og fint vaer. Det kan ikke bli noe bedre, kan det det? svarte Hisøy-spissen tilbake.

Flott frisparksc­oring

Jens William Frodesen doblet ledelsen til øylaget etter 61 minutter, da han nikket ballen i mål mutters alene på bakerste stolpe.

Sander Emanuelsen reduserte for Arendal på et vakkert frispark seks minutter senere.

Hisøy-kapteinen Levi Finsrud punkterte i realiteten matchen med sitt kontante 3-1-mål fra om lag 18 meter da det var spilt 83 minutter.

– Åtte gule og ett rødt kort, Bruun Henriksen?

– Helt vilt. Det var mye, mente Hisøy-spissen.

Dommer Rasoul Mohamed Abdulzahra fra Tvedestran­d FK var konsekvent og slo ned på mange ettersleng­ere i kampens hete.

– Rødt kort ødela

Markus Håbestad brente flere sjanser for Arendal 2, spesielt i 1. omgang.

– Kjedelig å tape uansett hvem det er mot. Men vi stiller med et helt nytt lag, og det røde kortet ødelegger kampen veldig. Uten det kortet hadde vi tatt denne kampen, tror jeg. Dette var veldig surt. Jeg skulle hatt fem mål i 1. omgang. Jeg har sittet mye på benken i pre-season (for A-laget). Dette var min første ordentlige kamp. Ting sitter ikke for min del, påpekte Håbestad.

– Var det en så veldig stygg kamp, synes du?

– Nei, kampen var ikke så stygg. Det var kanskje dommeren som var litt hard. Han er en god dommer. Men det var kanskje litt enkle kort, mente Håbestad som var Arendal-kaptein for dagen.

PS: Express startet årets sesong med hele 6-1 over Vigør. Kristian Eriksen (2), Mads Andås (straffe) og Olav Hovstad scoret for Fevik-laget som fikk hjelp av Vigør med to selvmål.

 ??  ?? KORTENE HAGLET: En sittende Kamil Bielecki får gult kort av Rasoul Mohamed Abdulzahra etter fellingen av Markus Håbestad.
KORTENE HAGLET: En sittende Kamil Bielecki får gult kort av Rasoul Mohamed Abdulzahra etter fellingen av Markus Håbestad.
 ??  ?? KAPTEINEN KLINKET TIL: Levi Finsrud banket inn 3-1 til Hisøy på et knallhardt flatt skudd sju minutter før slutt.
KAPTEINEN KLINKET TIL: Levi Finsrud banket inn 3-1 til Hisøy på et knallhardt flatt skudd sju minutter før slutt.
 ??  ?? ÅRETS FØRSTE: Marius Bruun Henriksen brukte 53 minutter på å fortsette rekken av mål fra i fjor da han nettet 63 ganger i 6. divisjon.
ÅRETS FØRSTE: Marius Bruun Henriksen brukte 53 minutter på å fortsette rekken av mål fra i fjor da han nettet 63 ganger i 6. divisjon.
 ??  ?? FIN REDUSERING: Sander Emanuelsen bøyet ballen i mål da han reduserte etter 67 minutter.
FIN REDUSERING: Sander Emanuelsen bøyet ballen i mål da han reduserte etter 67 minutter.
 ??  ?? ØY MOT LAND: Marius Bruun Henriksen klinker til i duell mot Andre Sogorka Brinch på Norac stadion. Senere i kampen fikk Brinch marsjordre for straffen mot Bruun Henriksen.
ØY MOT LAND: Marius Bruun Henriksen klinker til i duell mot Andre Sogorka Brinch på Norac stadion. Senere i kampen fikk Brinch marsjordre for straffen mot Bruun Henriksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway