Agderposten

Ekstrem opphenting hjalp ikke: ØIF tapte håndballth­riller

ØIF Arendal fikk det tøft mot Naerbø onsdag kveld og tapte 33-36 etter ekstraomga­nger. Kampen i Nye Loen ble en thriller, og nå skal alt avgjøres hjemme i Sør Amfi.

- HÅNDBALL ▶ Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

– Først og fremst en vanvittig gøy kamp som bølger frem og tilbake. Vi var egentlig ferdig, men kom tilbake med stor lagmoral. Men vi hadde ikke dagen og gjorde dumme feil i ekstraomga­ngene. Det blir straffet, sier Sondre Paulsen til Agderposte­n etter kampslutt.

– Men vi har trygghet i at det skal avgjøres i Sør Amfi. Der er vi gode.

Kristijan Jurisic sto tidvis mesterlig mellom stengene for ØIF og bidro sterkt til at ØIF karret seg til ekstraomga­nger.

– Utrolig kjipt. Vi gjør egentlig en god kamp. Nå må vi jobbe mentalt og nullstille til ny kamp, mener ØIF-keeperen.

Sondre Paulsen er klar på at ØIF-gjengen ikke er fornøyd, men at Naerbø spilte en solid kamp.

– Vi er ikke fornøyde, men det er sinnssykt viktig at vi ikke sier at dette var dårlig. Naerbø har vist at de er et veldig godt lag.

Snudde

Men det var også ØIF Arendal som kom best i gang med kampen i Nye Loen.

Fra 1-1, som var stillingen etter hele fem spilte minutter, dro ØIF fra hjemmelage­t.

Naerbø reduserte til 2-3, men etter dette scoret bortelaget tre på rappen, og ØIF ledet 6-2 etter ti minutter.

Men så fikk ØIF en mindre effektiv periode, og i løpet av fire minutter var stillingen 6-6.

Da tok ØIF-trener Marinko Kurtovic timeout.

Like etter sendte André Lindboe ØIF tilbake i ledelsen med sitt andre for dagen.

Da var det nesten fem minutter siden forrige ØIF-scoring.

Snudde

Et par minutter senere var det hele plutselig snudd.

ØIF slet offensivt og klarte ikke å utnytte redningene fra Kristijan Jurisic.

Nå var det Naerbø som var i ledelsen for første gang i kampen.

Kampen var inne i en svaert tett periode nå, og med ti minutter igjen av første omgang satte ØIF inn Jørg William Fiala Gjermundne­s.

Unggutten satte sitt preg på kampen umiddelbar­t og utlignet til 9-9.

Men det var Naerbø som var i førersetet nå, og ØIF ble jagende et mål bak.

De siste drøye fem minuttene av omgangen byttet lagene på ledelsen.

Blytung start

På ett punkt ledet ØIF med to.

Ledelsen varte derimot ikke lenge for ØIF, og til pause var stillingen 14-14.

Etter pause hadde ØIF store problemer i angrepsspi­llet sitt.

Naerbø-keeper Vegard Bakken Øien sto godt bakerst hos hjemmelage­t.

Ti minutter ut i andre omgang ledet Naerbø 20-17.

Til nå i kampen hadde det også vaert mye frustrasjo­n fra begge lag rettet mot dommerteam­et, og Lindboe gikk på sin andre to-minuttere før det var spilt sju minutter av omgangen.

Fra ti minutter ut i andre omgang og ut var det hjemmelage­t som kjørte kampen.

ØIF hadde store problemer med å få ballen i mål, i tillegg til at det ble langt mellom redningene fra ØIF-keeperne.

Med åtte minutter igjen av kampen ledet Naerbø med fem mål - 27-22.

Startet opphenting­en

Etter en svak ØIF-periode begynte redningene å komme fra ØIF-keeper Jurisic, og når André Lindboe i tillegg fant nettmasken­e lå ØIF under 25-27 med fem minutter igjen.

Like etter reduserte Eirik Heia Pedersen til 26-27.

Med to og et halvt minutt igjen utlignet Hermann Vildalen med ei kule, etter ar Jurisic hadde vartet opp med nok en redning.

Nå kokte det på banen mellom to lag som begge jaktet seieren for fullt.

Med halvannet minutt igjen gikk Naerbø opp i ledelsen igjen.

Like etter kastet ØIF bort ballen i angrep, og Naerbø fikk sjansen til å øke ledelsen til to med under et halvt minutt igjen på klokka.

Nå var det hjemmelage­t som kastet bort ballen, og med ett sekund igjen av kampen utlignet Sondre Paulsen til 28-28!

Dermed skulle kampen avgjøres etter ekstraomga­nger.

Dramatikk

Ekstraomga­ngene startet ikke uten dramatikk.

Naerbø tok ledelsen, før ØIF snudde.

Like etter fikk Lindboe, ØIFs toppscorer i kampen, sin tredje tominutter i kampen og ble utvist.

Etter første ekstraomga­ng var det fortsatt uavgjort - 30-30.

Tre minutter ut i andre ekstraomga­ng brant ØIF sin sjanse i angrep, og Naerbø ledet 3433 med ballen i angrep.

Med scoring ville kampen vaere så godt som avgjort.

Og score gjorde Naerbø, og like etter brant ØIF nok en sjanse.

Med to måls ledelse og 40 sekunder igjen var det ikke sjanse for ØIF, som til slutt tapte med tre: 33-36.

??  ??
 ??  ?? PRESS: Sondre Paulsen og ØIF Arendal fikk det skikkelig tøft i den andre kvartfinal­ekampen mot Naerbø i sluttspill­et. Etter nervedrama og ekstraomga­nger i Nye Loen må lagene ut i en tredje kamp for å avgjøre hvem som går til semifinale­n.
 ??  ??
 ??  ?? ROT: Marinko Kurtovic var vitne til mye rot i angrepsspi­llet til ØIF i første omgang.
 ??  ?? STRAFFE: André Bergsholm Kristensen og Kristijan Jurisic sto godt bakerst hos ØIF.
 ??  ?? PÅ PLASS: Svermen var selvsagt til stede i Naerbø for å heie ØIF til semifinale i sluttspill­et.
 ??  ?? GOD: Hermann Vildalen scoret fem mål for ØIF.
GOD: Hermann Vildalen scoret fem mål for ØIF.