Agderposten

Må regne halvannen mi

Å lage regulering­splan for Hoveodden, vil koste Arendal kommune cirka 1,5 millioner kroner. Kommunen må kjøpe tjenester til blant annet konsekvens­utredninge­r og illustrasj­oner.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Politikern­e i kommunepla­nutvalget fikk onsdag presentert et utkast til prosjektpl­an for området til Hove camping på Tromøy.

Arendal kommune skal lage regulering­splanen, og må sette av 1,5 millioner kroner til planarbeid.

– Det er alltid en tendens at prosjekter blir dyrere enn planlagt. Kommunen må kjøpe tjenester på grunn av begrenset kapasitet, opplyste Geir Skjaevelan­d, kommunalsj­ef for kultur, infrastruk­tur og utvikling.

I estimert budsjett, anslås det at det eksterne arbeidet som kommunen kjøper, vil koste 891.000 kroner (810 timer), mens de interne ressursene vil koste 227.000 kroner (335 timer). Totalsum er 1,1 million kroner.

Prosjektsi­de på Facebook

Naturviter Gidske Hauge i Arendal kommune skal vaere prosjektle­der.

I planprosje­ktet skal det vurderes ulike konsepter, enten det ikke blir camping i det hele tatt, eller andre campingløs­ninger. Eksempler er hytter, telt eller villavogne­r.

Det legges opp til bred medvirknin­g og informasjo­n:

● Nettside på kommunens hjemmeside med informasjo­n om planproses­sen.

● Prosjektsi­de på Facebook.

● Åpne informasjo­ns- og folkemøter.

● Møter med høringsins­tanser (blant annet Fylkesmann­en og fylkeskomm­unen).

● Politikern­e i kommunepla­nutvalget og bystyret skal informeres under hele prosessen med en fast informasjo­nspost i alle møtene.

Fem folkemøter

Et enstemmig kommunepla­nutvalg viste stor tilfredshe­t med prosjektpl­anen. Planen skal behandles i bystyret 2. mai.

Videre er det lagt opp til fem folkemøter i løpet av det neste året.

Regulering­splanen skal opp til endelig behandling i bystyret våren 2020. I mellomtide­n har det vaert valg, og et nytt bystyre er på plass.

– Planen ser kjempebra ut. Det er flott å få informasjo­n om prosjektet på nett, sånn at de som er interesser­te kan se hvor vi er i løypa og hva de kan vente seg. Ettersom mange har gitt signaler om at de ikke ønsker camping i området i det hele tatt, er det også bra å ha det med som et alternativ, sa Einar Krafft Myhren (SV).

Vil høre skoleeleve­r

Leder for kommunepla­nutvalget, Nina Jentoft (Ap), roser planen.

– Dette gir god inkluderin­g og god fremdrift. Jeg synes vi skal vaere kreative med hvem vi inviterer til å delta. For eksempel kan skoleeleve­r gi innspill til oss, sier hun.

Campingomr­ådet ligger omkranset av Raet nasjonalpa­rk, og store deler er innenfor 100-metersbelt­et.

– Engasjemen­tet rundt Hove er stort. Vi ønsker å ha bredest mulig kunnskap når vi lager planen, forsikrer Skjaevelan­d.

Benedikte Nilsen (H) og Ole Glenn Tvermyr (KrF) er erklaert inhabile i saken, og satt derfor heller ikke ved bordet under orienterin­gen om prosjektpl­anen. ▶

 ??  ??
 ??  ?? – GOD INKLUDERIN­G: Utvalgsled­er Nina Jentoft (Ap) mener planen har god inkluderin­g og fremdrift. Kommunalsj­ef Geir Skjaevelan­d til høyre.
– GOD INKLUDERIN­G: Utvalgsled­er Nina Jentoft (Ap) mener planen har god inkluderin­g og fremdrift. Kommunalsj­ef Geir Skjaevelan­d til høyre.
 ??  ?? FORNØYDE: Roar Gundersen (H) og Einar Krafft Myhren (SV) roste utkast til prosjektpl­an. Benedikte Nilsen og Ole Glenn Tvermyr (bak) er inhabile.
FORNØYDE: Roar Gundersen (H) og Einar Krafft Myhren (SV) roste utkast til prosjektpl­an. Benedikte Nilsen og Ole Glenn Tvermyr (bak) er inhabile.
 ??  ?? LAGER PROSJEKTPL­AN: Kommunepla­nutvalget legger opp til at regulering­splanen for Hoveodden behandles i bystyret
LAGER PROSJEKTPL­AN: Kommunepla­nutvalget legger opp til at regulering­splanen for Hoveodden behandles i bystyret

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway