Agderposten

Politikere feilvurder­te innbyggern­es naere forhold til Hove – straffen kan komme til høsten

-

▶ De siste månedene har Hove-saken dominert den politiske debatten i Arendal. For dem som er opptatt av lokalpolit­ikk må debattene ha vaert både underlige og uoversiktl­ige å følge med på.

▶ At både politikere og jurister ikke oppfattet hvilket forhold kommunens innbyggere har til Hove er åpenbart. Blant politikern­e begynner etter hvert denne erkjennels­en å sige langsomt inn. Denne uken hadde de folkevalgt­e som utgjør HDUs generalfor­samling sitt andre møte om avtalen med Canvas Hove. Der viste den politikern­e etter den andre at kanossagan­g er blitt en tverrpolit­isk øvelse i bystyresal­en: Selv om vedtekter, strategipl­an og signaler fra tidligere generalfor­samlinger er blitt fulgt, erkjente den ene etter den andre fra bystyresal­ens talerstol at det var en tabbe å hemmeligho­lde de nye planene for bystyret og generalfor­samlingen. Uansett hva de ellers måtte mene og ikke mene om planene som nå er lansert for campingomr­ådet.

▶ Hvorvidt politikern­es botsøvelse­r kommer i god nok tid til å tekkes velgerne gjenstår fortsatt å se. For partiet som sitter med ordføreren, har saken vaert en stor belastning. Arbeiderpa­rtiet er splittet i synet på hva som skal skje på Hove. Dagen etter generalfor­samlingen kom nyheten om at partiveter­an Freddy de Ruiter melder seg ut av partiet i protest, etter 35 års tjeneste for arbeiderbe­vegelsen. En av sakene som var utløsende for de Ruiters partiexit, var ordføreren­s håndtering av Hove-saken. I sitt utmeldings­brev kommer partiveter­anen med ramsalt kritikk av kollegenes håndtering av saken. Mest kritisk er han til den lukkede prosessen ordføreren var med på å velsigne. Utmeldelse­n kom samme dag som TV2s valgbarome­ter som viser at Arbeiderpa­rtiet ligger an til å gjøre sitt dårligste kommuneval­g noensinne. Partiet lekker velgere til ytterste venstre. ▶ Både i byen der partiet ble dannet og i resten av landet kan partiet fortsatt reise seg. Ordfører Nordli har erkjent at hemmeligho­ldet av avtalen var en mulig feilvurder­ing. Dommens dag kommer i september.

 ??  ?? ÅPNER OPP: Denne uken ble gjernde fjernet rundt Hove camping.
ÅPNER OPP: Denne uken ble gjernde fjernet rundt Hove camping.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway